Kjører noen raske tanker rundt NBA-kampene i natt. Her er selvsagt ønsket innspill og tanker fra andre, slik at vi sammen kan finne de beste spillene. Jeg ble litt lei meg når jeg så den gode jobben Kornboy gjorde i går, men kroppen sa stopp og jeg tok meg rett og slett fri fra PCen.

Indiana – Washington:
Indiana er fortsatt hardt rammet av skader. Etter at Myles Turner ble skadet har de falt totalt sammen defensivt. I stedet er de blant lagene med raskest tempo i ligaen og det meste handler om offensiven. De overrasket sist med å slå Atlanta etter 4 tap på 5 kamper, så litt skummelt å avskrive dem.

Washington har 12-3 siste 15. Seier i natt vil sikre dem plass i play-in turneringen. Chicago kan i så fall ikke ta dem igjen og Toronto ble ute av ballet sist når de tapte etter overtime for nettopp Washington. Med seier passerer Washington motstander Indiana også, men de blir uansett nr.9 og 10 og møter hverandre i play-in turneringen uansett. 

Disse møttes for bare noen netter siden i et oppgjør som endte med vanvittige 295 poeng. Det første oppgjøret i slutten av mars endte med 256 poeng. Som sagt snakker vi om to lag som elsker høyt tempo og lite fokus på defense. Bookiene har fulgt med i timen, men linjen på 247,5 poeng kan likevel vurderes. Innspill rundt linjen?

Det som likevel frister meg mest er et ATS-spill på Washington. 
Washington -3,5 gir 1,95 i odds
Washington -3 gir 1,87 i odds (begge hos Pinnacle)

Washington har altså slått Indiana med henholdsvis 8 poeng (132-124) og 13 poeng (154-141). 

Russell Westbrook hadde en SJUK statline i oppgjøret for noen netter tilbake. 14-21-24. Med det ble han den første i historien med flere enn en kamp med over 20 rebounds og 20 assists. Kun en mann har klart det foruten Westbrook og det er legendariske Wilt Chamberlain.

Sabonis hos Indiana hadde også en hot night med 32-19-9. 

Turner og Warren igjen ute. Brogdon er questionable. Det gir Indiana trøbbel igjen.
For Washington ser ting langt bedre ut, så er spm om de klarer en season sweap mot Indiana??

—————————————————————————–

Portland – San Antonio:

Portland har endelig funnet ut hvordan de skal spille med trekløveret Lillard, McCollum og Powell, mens Nurkic og Kanter på Center-posisjonen har funnet ut av rollefordelingen og fordelingen i spilletid. De har nå vunnet 6 av siste 7 kamper og med seieren over Lakers i går passerte de LeBron James & co og skøyv sistnevnte ut av direkte playoff plass. Lakers i play-in turnering?? Haha

Portland hagler ned 3-poengere, mens San Antonio liker å sette 2-poengs field goals. Ikke sikker på om det er resepten slik Portland klikker offensivt for tiden. 1-1 i kamper mellom disse så langt denne sesongen, men legger man formkurven til grunn taler det meste for Portland. Motivasjonen bør være max da de neppe ønsker å gi fra seg topp 6-posisjonen som gir direkteplass i playoffs.

San Antonio vant endelig mot Sacramento etter 5 strake tap. De har falt til 10 plass i Western Conference, men det er nærmest kun teori som kan frata dem en plass i play-in turneringen. New Orleans har kun teoretisk mulighet til å ta dem igjen.

San Antonio er et lag jeg personlig er litt redd for å gå i mot. De har et geni av en trener og man veit aldri når de slår nedenfra og nærmest slår hvem som helst. Nei, formen er ikke god og Portland er steaming hot om dagen. Jeg synes kanskje linjen på Portland er for stor, så personlig er jeg usikker. Hva tenker andre?

Portland -6 gir 1,95
Portland -5,5 gir 1,87 (begge hos Pinnacle)

———————————————————————–

Golden State – OKC:

Her tenker jeg med en gang på et UNDER-spill. Golden State har banket OKC 2x helt nylig, henholdsvis 147-109 og 118-97. Det gir 256 poeng på første oppgjør og kun 215 i det siste oppgjøret for 2 netter siden.

Jeg heller veldig mot en gjentagelse av siste oppgjør. Linjen er nå lagt på 224 poeng.

Golden State har en stor kamp mot Utah foran seg som nok har langt mer fokus. OKC er et lag de banker og tar poengene i uansett. Spørsmålet er hvor mye Curry & co tømmer seg for krefter i denne.

OKC har 14-4 UNDER siste 18 road games. 
Golden State har 4 strake UNDER.
Golden State har 8 UNDER siste 10 kamper.
Disse lagene har gått UNDER i 20 av de 26 siste H2H.
Disse lagene har gått UNDER i 14 av de siste 16 kampene på denne banen.

Synes dette er sterke tall i retning av UNDER. Innspill?

HC/ATS-linjen på Golden State er rundt 14-15 poeng. Ikke så sikker på om de klarer det for tredje gang mot OKC.

—————————————-

Toronto – Memphis:

Toronto sitt håp om en plass i play-in turneringen ble drept etter overtime-tapet mot Washington i forrige kamp. De har nå kun æren å spille for. Memphis har ALT å spille for og nettopp den faktoren mener jeg taler for spill på Memphis her.

Memphis -5,5 gir 1,93
Memphis -5 gir 1,85 (begge Pinnacle)

Toronto har 2-0 mot Memphis denne sesongen, men jeg mener forutsetningene er helt annerledes denne gangen. I og med at Toronto er UTE av sluttspillkampen kommer ikke sentrale spillere som Lowry og VanVleet til å spille kampen. Anunoby og Boucher er også ute og Watanabe er tvilsom.

Memphis i svak form og tapte for Pistons sist. De er dog sikret plass i play-in turneringen, MEN de kan fortsatt passere Golden State og bli nr.8 – noe som i så fall gir langt bedre forutsetning for å klare sluttspillet.

Jeg har sagt det før og gjentar det nå, Toronto Raptors er laget i mitt hjerte. Jeg tror bare motivasjonsfaktoren blir avggjørende her. Med så mange sentrale ute for Toronto, og motivasjonsargumentet for Memphis vurderer jeg STERKT et spill på Memphis. Innspill??

——————————————————————

Denver – Brooklyn:

Brooklyn har sjokkerende nok 4 strake tap med både Irving og Durant på banen. De er nå passert av Bucks på tabellen (a poeng, men Bucks foran på tiebreaker-regelen). Philly ser ut til å ha avgjort førsteplassen.

Sluttspillet nærmer seg med stormskritt, så når skal Brooklyn reise seg? James Harden er like rundt hjørnet for en retur. Hans playmaker-egenskaper og særdeles viktighet i oppspillsfasen har vist seg tydeligere enn jeg hadde trodd. Denver er også et elite-lag, så spørsmålet er om Nets kanskje går på sitt 5 strake tap.

Det som taler for er at Denver stort sett taper kamper mot andre elitelag. Taper av Murray er tungen på vektskålen i de kampene (ute resten av sesongen). Dozier og Barton er også ute, og det er klart at slike sentrale fravær er av stor betydning i en kamp som dette. 

Denver tapte nylig for et svakt Lakers og de tapte i går mot topplaget Utah. Jeg tror Brooklyn blir minst like vanskelig. Et Brooklyn-lag som snart MÅ reise seg.

Brooklyn vant for øvrig med 6 poeng tilbake i januar mot Denver. Jeg har misset et par ganger på Brooklyn i det siste, men heller igjen mot et spill på dem. 

Brooklyn -3,5 gir 1,95
Brooklyn -3 gir 1,87 (begge Pinnacle)

Det er lave linjer som altså frister meg. Brooklyn MÅ snart vinne igjen og Denver er rammet av skader. Når jeg sier at Brooklyn snart må vinne igjen handler det om momentum og at ting bør sitte så bra som mulig før sluttspillet begynner. Innspill?

—————————————————-

Philadelphia – Detroit:

Philly i knallform med 7 strake seire og nærmest avgjort toppkampen i Eastern Conference mot Bucks og Nets. Detroit overrasket med seier sist mot Memphis etter 4 strake tap og 7 tap siste 8, men de ligger likevel helt sist i øst og har kun æren å spille for. Lagene vant hvert sitt oppgjør i januar, men liten tvil om at Philly er flere hav foran i nivå og kvalitet.

Selv om de skulle hvile et par spillere er de klar favoritt, og i det siste har jeg spilt Philly 1st qtr og pause flere ganger. Oddsen for dette er;

Philly -3,5 1st qtr gir 1,92 i odds
Philly -3 1st qtr gir 1,83 i odds (begge Pinnacle)

Philly -6 pause gir 1,92 i odds
Philly -5,5 pause gir 1,84 i odds (begge Pinnacle)

Personlig synes jeg Philly-spill kanskje er aller mest aktuelt i natt. Innspill??

————————————————-

Har foreløpig ikke sett på player-props. Kommer tilbake til det. Kornboy eller andre???

Stigis