En kamp mellom to lag som neppe klarer noe sluttspill. San Antonio Spurs måtte gi tapt i playoff-kampen i fjor og gikk glipp av sluttspillet for første gang på 23 år. I offseason mistet de dessuten sin beste spiller DeRozan til Bulls. I tillegg forsvant Patty Mills til Nets og Rudy Gay til Jazz. Dieng forsvant til Hawks og Lyles til Pistons.

Inn kom blant annet Forbes og Collins (skadet), samt trade-spillerne McDermott (trolig rett inn i starteren) og T.Young.

Utvilsomt kommer Spurs dårligere ut denne sesongen, i hvert fall på papiret. DeRozan, Gay og Mills er gode spillere, men geniet Gregg Popovich styrer fortsatt disiplene og har tryllet mer enn en gang. I løpet av sesongen blir han dessuten treneren med flest seire i NBA sin historie. Han trenger i hvert fall 26 seire på de 82 kampene for laget sitt, og det skal det mye til om de ikke klarer – uansett om de er svekket.

Ja, Spurs er svekket, men de begynner hjemme mot et, i mine øyne, enda svakere lag. Orlando Magic fikk kun 21-51 i fjor. De var utrolig uheldig med skader på sine beste spillere. To av dem er Jonathan Isaac og Markelle Fultz og ingen av dem er klar for spill riktig ennå heller.

I tillegg ble Orlando raidet for sine 3 beste spillere (av de som faktisk spilte) når bigman Nikola Vucevic, Aaron Gordon og Evan Fournier også forsvant ut dørene.

Den dårlige prestasjonen sikret dem imidlertid to gode picks (nr.5 og 8) i Jalen Suggs og Franz Wagner. I tillegg har Cole Anthony fått 1 år på baken, de har hentet Robin Lopez fra Wizards og veteranen E’Twaun Moore fra  Suns. Otto Porter jr. har forsvunnet til Warriors.

Uten Fultz og Isaac i de første kampene ligner dette ganske sorgen. Nå gjorde de noen fine figurer i preseason der 3 av 4 kamper ble avgjort med kun 1 poeng. 1-3 totalt der de også fikk en nesestyver med 18 poeng mot Pelicans.

NBA er små marginer og alt kan skje i enkeltkamper. Spurs er klart svekket, men med spillerne tilgjengelig for begge lag og hjemmebanefordel vipper det i retning Spurs for min del.

Lagene møttes altså i preseason og Spurs vant kun med 1 poeng borte, MEN de ledet med hele 17 poeng før siste periode. Da avsluttet de svakeste spillerne kampen og holdt på å rote det bort. Jeg forventer fullt kjør i 4×12 denne gangen.

Spurs -5 til 1,82. Unibet og 2 små units (synes linjen er litt i grenseland i en åpningskamp).

Stigis