Spania vinner og holder nullen – IGJEN!

Av de største favorittene til EM-tittelen har flere av dem skuffet stort så langt i mesterskapet. Både England og Frankrike har for ekesmpel vært LANGT UNDER pari. Et lag som imidlertid har innfridd forventningene og vel så det er Spania. De vant samtlige gruppespillkamper og slapp ikke inn et eneste mål.

3-0 mot Kroatia
1-0 mot Italia
1-0 mot Albania

De regelrett valset over Italia og vant vel sjansestatistikken 20-4. Italia har langtfra imponert, men å slippe dem til kun 1 avslutning på mål sier litt om suvereniteten til spanjolene.

Slik lagene fremsto i gruppekampene vil jeg si at Spania per nå er den største favoritten til EM-tittelen. De møter Georgia som på mirakuløst vis står i en 1/8-dels finale. Jeg skriver mirakuløst da de tross alt kun ble nr.4 i EM-kvalgruppen og f.eks kom bak Norge på tabellen der.

I gruppekampene tapte de først 1-3 mot Tyrkia i det som trolig var turneringens beste kamp så langt. Så klarte de, utrolig nok, uavgjort mot Tsjekka i en kamp de tapte sjansestatistikken 5-26 og kun kom til en avslutning på mål.

Med et slikt utgangspunkt er det småt utrolig at de tok seg videre, men 2-0 mot Portugal i siste kamp (sistnevnte var allerede videre og sparte en haug av sine beste spillere) sendte sjokkbølger utover fotball-Europa.

Faren her er at Georgia nå ikke har noe som helst å tape. De er allerede vinnere og helter i hjemlandet. De kan senke skuldrene og slippe seg løs. Likevel, mot Spania skal nivåforskjellen være så stor at jeg tviler på om de kommer til mer enn maks 2-3 sjanser – i hvert fall sjanser å snakke om.

Spania har altså ikke sluppet inn et eneste mål så langt og spillet mitt blir at de vinner kampen og holder nullen også mot Georgia.

Det skal avslutningsvis selvsagt nevnes at Georgia scoret 2x mot Spania i EM-kvaliken. De tapte 1-7 hjemme mot Spania i september ’23, før Spania også vant returkampen hjemme med 3-1. Spania hadde over 50 sjanser i de to kampene til sammen, så et hc-spill kunne kanskje vært vel så aktuelt her. Når det er sagt er oddsen kun nede på 1,60-tallet og da avstår jeg (-1,5).