Skottland virker helt ute av det

Beklager litt kort frist på denne. Spilles kl 21 i kveld.

Synes Sveits peker seg ut som et godt spill. De er ubeseiret siden treningskampene i mars og virker å ha spilt seg opp og prikket inn toppformen til mesterskapet.

3-1 mot Ungarn i åpningskampen var en imponerende forestilling der de skapte mye og samtidig fremstå som typiske Sveits – et lag som er vanskelig å bryte ned. På sitt beste mener jeg at Sveits er blant verdens beste landslag defensivt, noe jeg tror også et formsvakt Skottland skal få merke i kveldens kamp.

Der Sveits ser ut til å ha prikket inn en toppform, ser det stikk motsatt ut for skottene. Rett og slett elendige forestillinger etter EM-kvaliken der seier mot Gibraltar er det eneste å slå i bordet med. Eller, slå i bordet av å slå Gilbraltar? Nei….

I åpningskampen sin i EM ble de grisebanket 1-5 mot vertsnasjon Tyskland. Nå fikk de rødt kort rett før pause som gjorde oppgaven umulig, men de lå da allerede under 0-2 og hadde 0 – null – avslutninger i kampen.

Jeg tror treningskampene og en forestilling ala Tyskland-kampen medfører mye usikkerhet i spillertroppen. Som trener også får man litt av en utfordring med å løfte spillerne og ha tro på det man driver med. Det er selvsagt litt farlig å spille ut fra hvordan ting ser ut på papiret og mulig det nå er verdi i skottene, men jeg har vondt for å se de vinne. Mulig en U kunne vært noe, men jeg tror Sveits har noe å fare med og enkelt sikrer andreplassen i gruppa.

1.97 i odds synes jeg er godtkjent. Ikke minst med tanke på hvordan begge lag fremsto i åpningskampen.