Sinner settes på prøve

Jannik Sinner er kanskje min største favoritt til tittelen i år, men han skal virkelig få bryne seg mot Berrettini allerede i denne 2.runde kampen. Italieneren har slitt voldsomt med skader over en lengre periode, men virker endelig å være tilbake for fullt. Han er alltid farlig på gresset, ikke minst takket være sin blytunge serve som gir han mye gratis på underlaget.

Mange husker kanskje at Berrettini var i Wimbledon finalen i 2021 og tok vel et sett mot Djokovic i den finalen. Samme år vant han Queens og han har vel 4 titler fra gresset i sin karriere. Det sier litt om hvilken oppgave Sinner står ovenfor.

Sinner har kvartfinale og semifinale fra de to siste årene i Wimbledon og begge ganger har han blitt stoppet av Djokovic. Sinner vant oppkjøringen i Halle og fikk en god gjennomkjøring, men han måtte virkelig grave dypt i flere av kampene.

Sinner er ikke på sitt beste enda, så jeg håper Berrettini faktisk kan gi ham god kamp her. Sinner slapp sett mot både Griekspoor, Marosan og Struff i Halle og han tapte også et sett mot Hanfmann i 1.runde.  Sinner har et vanvittig tempo på rackethodet og jeg klarer ikke å se de altfor mange breakmulighetene for italieneren. Det gjelder for Sinner å ta vare på mulighetene når han selv kommer på deuce-games i Berrettini sin serve. Italieneren får svært mye gratis i serven, så minst et par tie-breaks er heller ikke utenkelig i denne matchupen. Sinner må gjerne vinne 3-0, men om Berrettini er litt umulig i serven så henger han godt med i settene. Resultater ala 64 76 63 eller om han tar et sett gjennom f.eks tie gir gode muligheter for at Berrettini vil dekke et games handicap her. Berrettini +5,5 games gir f.eks. 1,72 og er spillbart i mine øyne.