ENDELIG er det klart for en ny NBA-sesong. Moroa starter natt til mandag, men det første spillet jeg plukker ut og finner svært interessant er fra en kamp natt til torsdag mellom Toronto Raptors og Minnesota Timberwolves.

Scottie Barnes er ikke lenger et supertalent det er ventet store ting fra. Han er nå «voksen» og MÅ ta et steg videre. Både for seg selv, men også dersom Raptors skal ha forhåpninger om mer enn en Play in-plass. Topp 6 og direkte playoff bør være en klar målsetting, og da bør blant andre Barnes bli meget sentral.

Han har vært GOD i treningskampene. Med begrenset spilletid har han toppet 20 poeng i de to siste kampene mot henholdsvis Bulls (22 poeng) og Wizards (23 poeng).

Linjen mot Minnesota er satt til 15,5, der mye av utgangspunktet er satt ut fra fjorårets stats. Da snitter han på 15,3 poeng per kamp i regular season.

Med VanVleet ute (gikk til Houston) er det mange poeng som skal erstattes. Schroder kom inn, men han blir nok veldig mye nest-siste på scoringene, så slik jeg har forstått det får Barnes en enda mer sentral rolle offensivt.

Åpningskamper inneholder ofte litt «rust» i maskineriet, men det gjelder vel så mye i den defensive strukturen til lagene. Jeg har faktisk tro på 18-25 poeng for Barnes i denne kampen, som forhåpentigvis drar med seg formen fra preseason-kampene. Ja, treningskamper, men mye positivt likevel og med mye opp i spilletid bør det være en komfortabel linje slik jeg ser det – selv mot Gobert og co.