Sabalenka feier over sin motstander

Sabalenka ble rammet av magetrøbbel i French Open (akkurat som Casper Ruud) og tapte i kvartfinalen. Hu er alltid en av de største favorittene, uansett turnering og underlag. Hun er spilleren som er nærmest Swiatek i nivå. Når hun først vinner er det ofte med klare sifre. Sabalenka legger ingenting imellom og når det sitter er det vanskelig å stå imot. Trykket hennes, både fra forehand og backhand, er mesterlig. Til tider ramler det dog litt utenfor og det er ikke alltid hu finner rytmen. Likevel, når det er snakk om Slam er hun som regel påskrudd og da ser vi henne ofte skure over motstanderen i de første rundene.

For å si det sånn. VInneroddsen mot Bektas er 1.04! Oddsen for 2-0 er 1.23 og det sier selvsagt alt om forventet nivåforskjell.

Jeg kan rett og slett ikke se hvordan en spiller som Bektas skal være i nærheten av å true Sabalenka i noen av settene. Da må det i så fall være fordi Sabalenka ikke finner rytmen og overspiller, men normalt justerer hun seg inn.

Sabalenka har semifinale i Wimbledon de to siste gangene hun har deltatt (2023 og 2021). Ikke for å være respektløs, men Bektas er en nobody i forhold. Den amerikanske kvinnen er rett utenfor 100 på rankingen, spiller mye på ITF-touren (nivået under WTA) og har passert 30. Hun har aldri vært forbi 1.runde i en Slam og selv om hun har noen gode ITF-resultater i det siste skal det ikke være i nærheten av nok for å true Sabalenka.

Jeg nevnte den lave oddsen tidligere, noe som selvsagt er helt uinteressant. Jeg spiller dog under 18,5 games i kampen da jeg som sagt tror Sabalenka kommer til å skure over henne. Det betyr at resultater ala 63 63, 64 62, 75 60 osv vil holde. Det bør ikke være helt uoverkommelig for Sabalenka sin del. Hun pleier i hvert fall ikke legge noe som helst imellom i kamper der hun møter, på papiret, langt svakere spillere enn seg selv.