Tredje strake finale for Ruud

Vi gikk dessverre glipp av Casper mot Djokovic i kvartfinalen, men på en annen side fikk Casper muligheten til å hente seg inn fysisk ved å slippe ytterligere timer på tennisbanen. Jeg vil si det er en faktor som taler FOR Casper Ruud i møtet med Zverev.

Tyskeren var gjennom 5 sett i både 3. og 4. runde og hadde over 8 timer med tung grustennis i de kampene. Ikke glem at Zverev rager 198 cm på strømpelesten og det koster med slike kamper. Nå slapp han betraktelig enklere unna kvartinfalen mot De Minaur der han vant 64 76 64 i en kamp sistnevnte burde tatt et sett.

Likevel, jeg gir Casper fordelen i forhold til ren fysikk.

Spillemessig virker det som Zverev virkelig er tilbake etter den stygge skaden mot Nadal i semien i French i 2022 der han røyk 3 leddbånd i ankelen? Det har vært en lang retur mot toppen for Zverev, men nå vant han Masters 1000 i Roma i forkant av French og han er altså nå i semifinalen. Det var han for øvrig også i fjor og dette blir faktisk en reprise av fjorårets semi mot Casper Ruud.

Zverev var dog en mye svakere spiller den gangen enn han er nå. Casper Ruud vant enkelt 63 64 60 og han kan nok forvente MYE sterkere motstand denne gangen.

Argumenter for Casper Ruud er ikke patriotisme. Jeg synes han har utviklet spesielt backhanden flere hakk. Han kan nå stå i lengre backhanddueller og spille med både trykk og presisjon, og så evner han å bryte opp med slice. Ikke minst forstyrrer han også rytmen til motstander langt oftere ved å angripe nettet. Stoppballene er fortsatt svært variable (nesten komisk svake til tider), men også i den fasen er det fremskritt.

Casper Ruud er i det hele tatt langt mindre forutsigbar enn tidligere. I fjor slet han så fort motstanderen spilte kontinuerlig på backhandsiden hans – selvsagt for å unngå forehanden til Casper. Nå demmer nordmannen altså opp langt bedre og har tatt et helt nødvendig grep med utvikling av backhanden sin.

Servemessig synes jeg også Casper viser fremgang, først og fremst gjennom en langt bedre 1.serve-prosent. I returspillet er han også hakket mer aggressiv, så alt i alt ligner dette på den beste utgaven vi har sett av nordmannen.

Zverev drar selvsagt fordel av en blytung og god 1.serve og han har spilt med bedre presisjon fra grunnlinjen enn på svært lenge. Det er tydelig at han har prikket inn toppformen, men jeg tror Casper kan være en lei nøtt for ham. Jo lenger denne kampen går, jo større sjanse har Casper som er blant de best fysisk trente på hele touren.

Dette lukter 5 sett og da har jeg Casper som favoritt. Han har en tendens til å slippe seg voldsomt ned og miste fokus i minst 1 sett (ofte 2.settet). Det må han luke bort. Nå må fokuset være 100% fra start til mål. Da slår han Zverev nok en gang. Med Casper som outsider mener jeg det er synonymt med rent vinnerspill på nordmannen.

Klarer han sin tredje strake French Open finale vil det være en mektig prestasjon!!!!