Perricard – et servemonster!

Frankrike har en ny tennisyndling ved navn Giovanni Mpetshi Perricard. Unggutten fyller 21 år om 5 dager og hvem vet, kanskje er han fortsatt igjen i turneringen når den tid kommer.

Perricard har en veldig stor fordel på gress; Han har en massiv serve som gir han veldig mye gratis, og som gjør det vanskelig å bryte serven hans. Perricard tapte 1-3 i sett i avgjørende kvalikkamp for Janvier, til tross for hele 44 ess på kun 4 sett.

MEN han var heldig og kom inn som lucky looser i 1.runde (mange spillere trakk seg). Han slo til med en stor seier. 3-2 i sett mot Korda der han hamret inn 51! ess og ikke ble brutt en eneste gang (reddet 11/11 breakballer, mye takket være sin store serve).

Nå skal han opp mot Yoshihito fra Japan. Som i sin 1.runde kamp vant 3-1 mot middelmådige/svake Borges. Viste uansett i Eastbourne at han er kapabel på underlaget (slo blant annet Vukic, Broady og Giron). Dette gjør meg litt usikker på styrkeforholdet mellom disse, men har trua på Perricard som virkelig har en x-faktor i serven. Blir nok fort et par tie-breaks her og da vil tilfeldighetene slå ut på enkeltpoengene, men prøver at Perricard vinner 1.sett og kampen.

Argumentet for å vinne 1.sett er fordi bigservers som regel er aller skarpest fra start i kampene. Normalt sett «slokner» serven noe jo lenger en kamp pågår (man blir selvsagt sliten). Så tar han 1.sett tror jeg også han vinner kampen.

Da får man brått 1.93 fremfor 1.48 i odds, så jeg velger å spekulere i at han tar åpningssettet.

Finner man etter hvert odds på antall ess kan også det være noe å ha i bakhodet. 44 ess på 4 sett i kvalen og 51 ess på 5 sett i 1.runde. Da er tonen satt 🙂