Målrik kamp?

Østerrike sjokkvant gruppe D foran storheter som Frankrike og Nederland. De hadde jo også en meget god EM-kvlik, men likevel må det sies å ha vært en skrell at de vant den gruppen..

Man kan mene mye om Ralf Ragnick og mange kjenner han kanskje kun fra sitt korte opphold i Manchester United. Men han har et navn fra sine trenerjobber i Tyskland og er en jævlig god taktisk trener. Dessuten sa han det ganske treffende etter sitt korte opphold i United at det var det reneste kaos og mente de sto foran tidenes opprydning for å få snudd tingenes tilstand. Spør du meg traff han spikeren på hodet.

Som Østerrike trener fremstår han som en taktiker av rang. Som legger en klar taktisk plan ut fra hver enkelt motstander med en gameplan som ikke kan misforstås blant spillerne. Alle har sine arbeidsoppgaver og sammen fremstår de som et kollektiv med stor K.

De tapte 0-1 for Frankrike i første kamp, men var absolutt ikke så underlegne. I kamp 2 vant de enkelt 3-1 mot Polen før de tok ut Nederland med 3-2 og altså sikret gruppeseieren. De er dessuten morsomme å se på og skaper mange målsjanser. Samtidig gir spillestilen grobunn for problemer bakover. Ofte kamper med åpent kampbilde der man får mange svingninger frem og tilbake. De har altså scoret 6 mål på sine to siste, men også sluppet inn mål i samtlige av sine 3 kamper så langt.

Jeg tror ikke de kommer til å forandre så mye selv om det nå er vinn eller forsvinn. Ølsterrike vant gruppen sin av en grunn og jeg mener det ville vært feil å skulle forandre på så mye. Ragnick legger helt sikkert, som vanlig, en klar taktisk gameplan ut fra Tyrkias styrker og svakheter, og så får vi forhåentligvis nok en severdig kamp med masse målsjanser begge veier.

Tyrkia er nemlig selv et lag som spiller mye fin fotball. I mine øyne er dette det mest interessante tyrkiske laget å se på på mange, mange år. Et lag som sto for to av EM’s vakreste mål i åpningskampen alene. Som ble for små mot Portugal før de slo tilbake og tok seg videre takket være 2-1 mot Tsjekkia i siste gruppekamp.

Nå skal det sies at idiotiske Barak (ja, det mener jeg) som pådro seg to gule kort på 9 min tidlig i kampen ødela alle muligheter for Tsjekkia. Og som selvsagt gjorde det enkelt for Tyrkia som spilte 11 mot 10 i over 70 minutter. Uansett, et ventet kampbilde mot Østerrike mener jeg bygger for flere mål og en ny målrik kamp. Der jeg rett og slett har litt vondt for å tro at et av lagene klarer å holde nullen. Jeg tror mer på 2-1, 1-2, 1-1, 2-2, 3-2 osv enn 1-0, 0-1 , 0-0 osv – sånn for å poengtere tankegangen!

Så velger jeg å si HEIA ØSTERRIKE da jeg synes det hadde vært utrolig moro å se dem i en kvartfinale. Et lag som går litt under radaren og som virkelig spiller severdig og morsom fotball.