Ikke overraskende med en slik tittel kanskje. Opelka rager 211 cm og server blytungt. Han har dunket inn 85 ess på sine tre første kamper. Jeg så imidlertid et par kamper av han i Toronto nylig. Han sjokkerte med å gå hele veien til finalen i Masters 1000 turneringen, og han viste at han kan mer enn å serve. Han er absolutt ikke ueffen fra grunnlinjen, men det som har utviklet spillet i riktig retning er måten han bryter opp spillet på. Han har begynt å gå inn i banen og angriper nettet i langt større grad enn tidligere. Han forflytter seg bemerkelsesverdig bra, høyden tatt i betraktning, og får ordentlig utbytte av rekkevidden sin.

Vips, så har amerikaneren et nytt element i spillet. Har tar selvsagt ballen tidligst mulig, så det er skummelt å spille med for kort lengde mot ham.

Opelka har ennå til gode å avgi sett, men motstanden har ikke vært den sterkeste heller (Kwon, Musetti og Basalishvili). Harris på sin side har imponert langt mer og tatt ut OL-finalist Kachanov (3-2), Escobedo (3-0) og Shapovalov (3-0).

Jeg velger dog å se på dette oppgjøret med helt andre øyne. Kampbildet blir en totalforandring for Harris, og han må omstille seg voldsomt. Det er frustrerende å møte Opelka. Man må være svært tålmodig og ta vare på de få breakmulighetene man får. Opelka flyter selvsagt bak serven og den er litt av et våpen å ha på f.eks breakballer i mot.

Spillerne møtte hverandre så sent som i Toronto (3.runde) der Opelka altså gikk hele veien til finalen. Opelka slå Harris knepent da med 46 76 76. Harris var den beste spilleren, men Opelka reddet seg ut av det – som så mange ganger før takket være serven og en ekstra edge i tiebreakene.

Det blir nok svært jevnt igjen. Ikke umulig med stort sett bare tie, og nettopp derfor holder jeg Opelka som knapp favoritt. Harris har nok vanvittig med selvtillit nå etter seirene mot Khachanov og Shapovalov, men det er vanskelig å vite hvor mye man skal legge i dem inn mot dette oppgjøret. Altså fordi Opelka er i en helt annen skala enn de to nevnte i matchup og hva som venter Harris utpå der.

Stigis