Minnesota var overlegne i kamp 1 mot Phoenix Suns. De har vært jevnt gode hele sesongen og kjempet en durabelig kamp med OKC og Denver om topplassen i Western Conference.

Minnesota har rett og slett et veldig godt sammensatt lag nå. Anthony Edwards er en av ligaens beste spillere, men de har også KAT og en av ligaens beste forsvarsspillere i Rudy Gobert. Et godt balansert lag og en spillergruppe som har opparbeidet seg god kjemi.

Phoenix Suns kunne (og kan) fort vinne hele dritten, men de har vel underprestert hele sesongen. De har ikke helt knekket koden der de får fullt utbytte av stjernene. Booker, KD og Beal.. Herregud, det burde skremme vannet av de fleste, men det er sjelden alle spiller på sitt beste samtidig og det må de hvis de skal slå ut et lag som Minnesota.

Jeg forventer at Suns kommer MYE bedre fra det i kamp 2. I så fall får vi en konkurransedyktig playoff-kamp der de beste spillerne må stå ekstra frem. Edwards hadde en toneangivende kamp 1 med 33-9-6 og kan fort havne rundt noe av det samme nå. Han er SÅ god, så selv om Suns gjør sitt for å nøytralisere ham så er det lettere sagt enn gjort. Farlig å sette alt fokus på han også, da Minnesota har flere go-to-spillere.

Det er uansett rebound-linjen alene jeg angriper her. 5,5 synes jeg er for lavt. Hvis Suns henger bedre på i kamp 2, som jeg forventer, vil Edwards fort kunne få 40 minutter spilletid. Da er den linjen for LAV. Selv med 35-36 min som sist kan han lett gå over. Hadde 9 i kamp 1, riktignok med ekstra mye bom fra Suns. Uansett, det er flere enn Gobert som kan dra ned rebounds på det laget. Gobert og Edwards kombinerte med 25 sist. Alt jeg ber om er minst 6 for Edwards denne gangen 🙂