• Sport:Snooker
  • Land:Internasjonal
  • Liga:Rankingturnering
  • Kamp / utøvere:Z. Yuelong – G. Wilson
  • Tilleggsinfo:European Masters
  • Tips/ utfall:Zhou Yuelong
  • Spillestopp:25.01.2020 20:00
  • Odds:2.40
  • Innsats:3/10
  • Selskap:Unibet

 

European Masters, semifinale

World-ranking: 32
1 year ranking list: 33
Zhou Yuelong har hatt noen vokse-smerter som dei fleste andre som skal slå seg inni verdens-toppen, og nå nærmer det seg ett definitivt gjennombrudd. Jeg ranker Yuelong som nr 3 blant asiatene, bak Ding og Bingtao.

Yuelong har hatt en mere taktisk tilnærming til sin utvikling senest, med engelske coacher og en treningshverdag med spesifikke programmer. Yuelong er school-book teknisk, og han har også fått frem en holdning fra «unnskyld at jeg finnes», til «her kommer jeg», noe han poengterte med sin kreative dress i siste verdensmesterskap der ble en slags publikumsyndling.

Yuelong har beseiret nykommeren Page samt to store skalper i regjerende verdensmester M.Williams og ringreven B.Hawkins. Det sier mye om stegene han har tatt, matchuper som han har røket for jevnt og trutt frem til nå.

Yuelong er en «star in the making» sammen med Sijun som også kommer bak han. Yuelong har en semi i nettopp European Masters som karrierebeste, og jeg ser en tørsten asiat som kan ta enda ett steg både med tanke på matchup og kvalitet.

World ranking: 18
1 year ranking list: 14
Gary Wilson er inne i sin 10.sesong som proff, og har tilgode å løfte en ranking-tittel. 34-åring var en late-bloomer som slo seg inn på touren som 23 åring, og den tidligere taxi-sjåføren har en selvlært, spesiell teknikk. Han har ett veldig dominerende øye der køen går langt utfra den ideelle linjen. Det er langt fra school-book, men den fungerer for han.

Gary Wilson har beseiret ultra-offensive Brecel, offensive Xintong og ringreven Marco Fu på sin vei til semien. Siste match mot Fu blei meget spesiell, der Fu slet med øynene ( har vært igjennom øye-operasjon ) der han speedet opp til under 15 sekunder pr støt. Post-match kom det frem at det var pga slitne øyner og nok snooker for denne gang.

Gary Wilson var meget emosjonell i sitt intervju etter matchen, der han åpnet opp om at han sliter med diverse ting på hjemmebane. Med hans teknikk vil slike påvirkniger gi mere variasjoner i timingen imo, og matchen mot Fu var også lav standard. Idag får han en mere kompakt matchup. Gary har stayer evner, men ikke oppe blant dei beste.

Innbyrdes står det 1-0 Wilson, en match fra 2014 der Yuelong var 16 år. Den sier ingenting.

Yuelong er på raise, Wilson går inni matchen for å forsvare seg frem til en finale som svært vinglete «favoritt».  Ranking-wise har han fått mye ut av semien i VM ifjor, og det lyger litt inn her med kvalitet.
Yuelong har fått testet seg i det taktiske aspektet, der har Gary kommet billigere unna frem til semien.

47% – 53% er min vurdering.

3 units.