• Sport:Basketball
  • Land:USA
  • Liga:NBA
  • Kamp / utøvere:Toronto Raptors – Miami Heat
  • Tips/ utfall:H/ -1,5 1st qtr
  • Spillestopp:21.01.2021 01:30
  • Odds:1.94
  • Innsats:3/10
  • Selskap:PinnacleSports

Toronto Raptors begynte sesongen forferdelig dårlig. Savnet etter Ibaka og Gasol ble utrolig merkbart, men nå begynner ting å sette seg. De har fosøkt ulike rotasjoner på center-posisjonen og spillere som Siakam og Boucher har hevet spillet sitt kamp for kamp.

Raptors har nå 3 strake seire og 5-8 totalt. Forventer at de kommer til å plukke mange seire fremover og komme seg opp på sluttspillplass.

Heller ikke lett å skulle flytte hjemmekampene sine fra Canada til Tampa (grunnet Covid-19), men det virker som de har tilpasset seg bra nå.

Miami Heat opplever også sterke kontraster fra forrige sesong da de var i NBA-finalen. De har vært rammet utrolig hardt av Covid-19 og skader. De er fortsatt rammet og spillere som Jimmy Butler, Tyler Herro og Avery Bradley er bekreftet ute nok en kamp. I tillegg er vel også Meyers Leonard ute.

Butler alene er et utrolig savn for dette laget. På pluss-siden er det at Goran Dragic nå er probable til kampen.

Summa sumarum har Miami vært elendige i perioden uten mange av sine sentrale spillere på banen. De har nå tapt 3 av sine 4 siste kamper og kun slått elendige Pistons i 1 av 2 kamper. 

Toronto på sin side har nå 3 strake seire og har virkelig funnet flyten. I en matchup mot Miami tror jeg det er gunstig å møte dem uten Jimmy Butler sine kvaliteter. Spesielt ser jeg på 3-poeng skytingen som et stort problem for Miami;

Toronto fyrer flest 3-poengere av samtlige lag i NBA, mens Miami er/har vært elendige til å forsvare seg mot 3-poengere. Hvis normalen på det området fortsetter for Miami høres dette ut som en ordentlig mismatch for dem.

Jeg vurderer fortsatt Toronto med hc ved kampslutt da linjen er ganske lav (-3,4 poeng), men jeg prøver i første omgang et spill på 1st qtr. Raptors har 5-8 totalt, men for 1st qtr viser statistikken 10-3….

Både i fjor og denne sesongen har de vært blant de sterkeste lagene ut av startblokkene og den trenden følges på jevnlig basis. Å lede etter 1st qtr i 10 av 13 kamper er uhyre sterkt, i hvert fall med tanke på at de tapte mange av de kampene.

Miami har kun vunnet 1 kamp borte fra egen hall. De møter et lag som plutselig sprudrer og som nå har en fjerde scorer i Boucher (i tillegg til Lowry, VanVleet og Siakam). 4 strake kamper med 20+ poeng har det blitt for Boucher som også blokker som en helt.

En annen viktig faktor til at det har snudd for Toronto er defensiven. Motstanderne har vært ned mot 40% shooting i de siste kampene mot Toronto og det er heroisk jobbing defensivt som skal ha mye av æren for det. 

I denne kampen bør momentum trumfe over et lag hardt plaget av fravær og per nå langt unna sitt vante jeg.

Stigis