• Sport:Basketball
  • Land:USA
  • Liga:NBA
  • Kamp / utøvere:LA Lakers – Golden State Warriors
  • Tips/ utfall:H/ -5
  • Spillestopp:20.05.2021 04:00
  • Odds:1.85
  • Innsats:4/10
  • Selskap:PinnacleSports

LeBron James mente at de som kom opp med play-in formatet burde få sparken. Selv synes jeg det er en genial løsning i en sesong med færre kamper enn normalt. Det medfører også at flere lag unngår tanking og har noe å spille for.

Lakers avsluttet grunnserien med 5 strake seire. Anthony Davis misset 22 kamper, men spilte seg opp kamp for kamp og avsluttet knallsterkt. LeBron James er også tilbake og det samme er Schroder. Med ett skal dette laget, regjerende mestre som de er, for alvor regnes med.

LeBron står som probable og Davis som questionable, men jeg kan nærmest garantere at begge spiller. Lakers kommer til å gå all in for å avgjøre direkte og sikre seg litt hvile før en evnt serie mot Phoenix.

Så lenge trioen James/Davis/Schroder er tilgjengelig igjen snakker vi om et LAG mot et one-man-show (Stephen Curry). Man skal selvsagt ikke glemme jobben Draymond Green legger ned i forsvar, samt i oppspillsfasen, men har Curry en middels eller svak dag er likevel Golden State sjanseløse. Det er faktisk ikke å sette det på spissen en gang.

Curry kan fort få en stor kamp, men Lakers har flere spillere som er i stand til å nøytralisere ham. Godt mulig Vogel starter med Drummond på center for å se hvordan det går mot Curry i pick-and-rolls, men jeg tror han velger å gå litt vekk fra bigmen (Drummond, Gasol, Harrell) og kanskje skvver Davis inn i center-posisjonen i flere minutter.

Det største ankepunktet mot Golden State er i tiden Curry ikke er på banen. Med Curry på benken scorer Golden State 15,2 poeng mindre per 100 possessions, og det er MYE. Forvent derfor at Curry fort spiller 37-40 minutter her, men han kan fortsatt ikke spille hele kampen.

Med alle spillerne Lakers kan sette inn mot Curry, ser jeg for meg at de klarer å nøytralisere ham til en viss grad. I så fall er mye gjort. Selv om han skulle være i det umulige hjørnet og sette 50 poeng, må fortsatt de andre på laget trolig gjøre 60… Jeg ser rett og slett ikke det skje mot et av ligaens aller beste forsvar. 

Linjen på Lakers startet på -7, men har sunket utover dagen. Jeg slår derfor til nå, og mener det er god verdi på et Lakers lag som kommer til å våkne til live. Stakkars Phoenix. Hvem skulle tro at Lakers eventuelt blir mostander som 7.seedet…..

Lakers vant 2-1 mot Golden State tidligere i sesongen. De to siste oppgjørene vant de med henholdsvis 26 og 31 poeng. Curry hadde 16 og 27 poeng i de to kampene…..

Sorry Golden State, men når villdyret i LeBron våkner til live får han med seg dette Lakers-laget og blir en motstander ingen vil møte.

La meg si det med en gang, jeg er slett ingen Lakers-fan og i hvert fall ingen LeBron-fan, men her må realismen seire og det sier klar Lakers-seier.

Golden State får likevel en ny sjanse mot vinneren av San Antonio og Memphis om de skulle tape, og i en slik kamp blir de favroitt. Jeg tror derfor enden på visa er at begge disse lagene blir å finne når sluttspillet tar til.

Stigis