• Sport:Basketball
  • Land:USA
  • Liga:NBA
  • Kamp / utøvere:LA Lakers – LA Clippers
  • Tips/ utfall:H + u/221,5p
  • Spillestopp:23.12.2020 04:00
  • Odds:2.90
  • Innsats:3/10
  • Selskap:NordicBet

Disse klubbene møttes 4x i fjor og vant to hver. Linjen lå rundt det samme som nå hver gang. ALLE 4 kamper gikk UNDER og kampene snittet på 212,5 poeng – langt under linjen både nå og da.

Lagene møttes i åpningskampen også i fjor. Spillerne er ofte rustne i avslutningsfasen i deler av en åpningskamp på sesongen. I tillegg er Frank Vogel (Lakers-coach) en som har defensiv struktur under huden. Nettopp det defensive har alltid en viktig plass på tavla til Vogel før kampene.

De har dessuten hentet inn Marc Gasol fra Toronto Raptors som fortsatt er en eminent defensiv spiller og som jeg tror vil tilføre laget mye på den delen av banen.

Clippers på sin side hentet inn Serge Ibaka fra Toronto Raptors (buhu), så begge lag har forsterket defensivt (Ibaka god i begge ender).

Clippers mangler Morris som er en av lagets beste 3-poeng skyttere. Luke Kennard ble hentet inn i off-season, men ser ikke helt for meg at han eksploderer allerede i åpningskampen.

Clippers var helt grusomme i preseason. De har mye nytt (Ibaka, Kennard, Batum) og de forsøkte et nytt system. Jeg tror det vil ta tid før det setter seg. Oppgjørene mot Lakers inneholder uansett MYE prestisje og det blir som regel størst fokus på det defensive fra begge lag.

Lakers vant sluttspillet sist og har nå forsterket ytterligere. Inn har nevnte Gasol kommet, de hentet også 6th Man of the Year i Montrezl Harrell fra nettopp Clippers, de hentet inn meget habile Dennis Schroder fra OKC, de hentet inn Wesley Matthews fra Bucks (ut av dørene gikk Rajon Rondo, Danny Green og JaVale McGee).

Dybden til Lakers er altså ytterligere forsterket rundt superstjernene LeBron James og Anthony Davis. Kuzma signerte ny kontrakt og Caldwell-Pope kan få en stor sesong (var en liten åpenbaring i bobla).

Clippers har også to superstjerner i Kawhi Leonard og Paul George, men det fungerte ikke i deres første sesong sammen. Dvs, Kawhi gjorde jobben han, men Paul George var helt tragisk i forhold til potensialet sitt. Spesielt i The Bubble sviktet han totalt. Han har derfor mye å bevise og det kan godt hende Clippers vinner dette oppgjøret. Jeg synes dog det var så mye rot i preseason-kampene at jeg tror de trenger noen kamper under beltet.

Muligheten til Clippers ligger dog i at både AD og LeBron ikke er helt klare for sesongstart. En veldig kort offseason ryktes i at de to kommer til å få en myk start på sesongen og trolig litt limitert spilletid.

Lagene møttes 2x i preseason;
14/12: Lakers vant 131-106
12/12: Lakers vant 87-81

De vant også de to siste oppgjørene i fjorårets sesong, så et lite psykologisk overtak har de nok.

Min første tanke var kun et UNDER-spill. Jeg håper i tillegg på Clippers som bare f… Likevel ble jeg fristet av oddsen på Lakers + under 221,5p, så jeg tar en råsjanse på det.

Jeg synes rett og slett de har forsterket på viktige plasser. Clippers virker langt unna toppformen og er avhengig av at Kawhi, George og/eller Lou Williams virkelig har dagen. 

Clippers sparket for øvrig Doc Rivers, så med ny coach (Tyronn Lue – tidligere assistent) er det en del nytt som skal spilles inn. Troen er altså at denne kampen kommer litt for tidlig for dem…

Stigis