• Sport:Basketball
  • Land:USA
  • Liga:NBA
  • Kamp / utøvere:LA Clippers – Memphis
  • Tips/ utfall:H/ -1,5
  • Spillestopp:22.04.2021 04:00
  • Odds:1.91
  • Innsats:3/10
  • Selskap:PinnacleSports

LA Clippers må klare seg uten Kawhi Leonard noen kamper til, men det virker ikke som noe stopper dem uansett. Deres andre superstjerne, Paul George, har vært fantastisk i det siste. Se bare på tallene, hentet fra NBCsports;

«George has been on a tear to lead the Clippers to nine wins in their last 10 games. In that span, he’s averaged 28.7 points on 51.0% shooting from the field, making 44.0% of his 7.5 3-point attempts with 7.1 rebounds, 5.6 assists, 1.6 steals, and 3.4 turnovers per game. With Kawhi Leonard out to foot soreness, expect George to continue this run for the foreseeable future.»

Så over til statistikken som tar for seg back-end av back-to-back;

Clippers har vanvittige 9-1-1 i den situasjonen denne sesongen. Det er rett og slett vanvittig imponerende.

Ja, Kawhi mangler, men er det en ting Clippers har så er det bredde i stallen. De har vunnet 9 av siste 10 kampene og jakter både Jazz og Suns i toppen av Western Conference.

Memphis er et vrient lag å møte, MEN de er uten sin sterke center Valanciunas. Det ser jeg på som en stor strek i regningen, ikke minst når motstanden blir elite som Clippers. Det er mulig Jaren Jackson jr får sin sesongdebut og det ville vært en kjempeboost, men uansett om han blir klar vil han selvsagt være langt unna 100% toppform direkte.

Begge lag kan være slitne. Clippers får altså back-to-back, men statistikken taler sitt klare språk. Samtidig skal man ikke glemme at Memphis var gjennom 2x overtime mot Denver natta før. Deres stjerne, Morant, spilte over 45 minutter. Tillman loggførte mer enn 41 min, Allen 43+ min, Melton 40+ min og Anderson rett i underkant av 40 min. I tillegg var det måten de tapte på. Rett og slett uvirkelig at de endte opp med å tape den kampen.

Memphis ligger i play-in bataljonen. De kan både klare direkte playoffs og falle helt utenfor play-in kampene. Hver kamp blir viktig for dem, men noe superlag er de uansett ikke. De er topp 10 defensivt, men har ikke vært så effektive i den enden av banen i det siste. Faktisk er de helt nede som nr.23 i den fasen over de 10 siste kampene. Rett og slett inne i en defensive slump som de kaller det der borte.

Cllippers har altså 9-1 siste 10 og de har kun tapt 3 kamper på sine 17 siste. Husk at i store deler av denne perioden har de vært uten både Beverley og Ibaka, samt mange kamper uten Kawhi i tillegg. Batum har vel også misset flere av dem. Det sier ALT om bredden de besitter i stallen sin.

En klar fordel her vil selvsagt være å titte på lagoppstillingene opp mot kampstart, men folk flest er ikke våkne utover natten norsk tid. Clippers hviler ofte spillere, men la meg kjapt forklare hva fraværet til Valanciunas har å si for Memphis;

Valanciunas er deres mest effektive spiller. Memphis har flest poeng in the paint i NBA i år, MEN det skyldes hovedsaklig… ja, nettopp – Valanciunas. De leder også ligaen i «second chance points», men også det takket være Valanciunas offensive rebounds.

Skulle Jackson returnere og være ordentlig fit får de riktignok en bigman som i tillegg kan skyte 3-poengere, men spørsmålet er hvor rusten han vil være.

Overtime-tapet for Denver (2x overtime) i forrige kamp ble nevnt lenger oppe. I slike situasjoner, altså når Memphis har tapt en overtime-kamp er de kun 3-10 ATS i kampen etter siden 2017-18 sesongen. 

Clippers er nr.7 i ligaen hva rebounds gjelder. Uten Valanciunas for Memphis bør Clippers dominere kurvene – nok et argument for Clippers.

Så summa sumarum. Clippers sin statistikk siste del av back-to-back i år, samt Memphis sin grelle statistikk etter en overtime-loss er faktorer som vipper dette i spill Clippers for min del.

Stigis