• Sport:Basketball
  • Land:USA
  • Liga:NBA
  • Kamp / utøvere:LA Clippers – Utah Jazz
  • Tips/ utfall:Kawhi Leonard o/39,5 PRA
  • Spillestopp:13.06.2021 02:30
  • Odds:1.80
  • Innsats:4/10
  • Selskap:NordicBet

Utah leder 2-0 i kamper, mest takket være Donovan Mitchell og for all del også Rudy Gobert. Mitchell gjør som mot Denver i fjor med massive prestasjoner, men for pokker. Rudy Gobert er MINST like viktig for det Utah-laget. Han har vært MASSIV i de to kampene.

Han fikk prisen for årets defensive spiller i NBA før kamp 2, og for de som har sett begge kampene ser man tydelig hvorfor. Han gjør nærmest som han vil på rebound-fronten – i begge ender av banen – og han er et mareritt for Clippers offensive spillere. 3x årets defensive spiller i NBA er det vel kun 4 spillere som har klart i NBA-historien. 

Skal ikke bruke mer tid på Gobert, men blir litt provosert når jeg kun leser om Donovan Mitchell rundt omkring. Et lag består tross alt av flere brikker 🙂

Mitt spill blir uansett Kawhi Leonard-relatert. Clippers MÅ vinne denne kampen. Det er vel ingen som har snudd 0-3 til 4-3 så vidt jeg veit. Clippers lå for øvrig under 0-2 også mot Dallas, men de kom tilbake med to seire da og skal absolutt ikke avskrives.

Både Kawhi Leonard og Paul George har underprestert så langt, men en spiller som Leonard kan – når som helst- komme opp med en monsterkamp. Og dette er tidspunktet for en slik kamp. Clippers har dessuten flere lethal shooters i laget sitt og jeg kommer med en playerprop til på Jackson etterpå. De satte NBA-rekord når det gjaldt uttelling på 3-poengere i grunnserien og plutselig har de et par spillere som våker fra distanse.

I grunnserien snittet de på over 40%, et tall de ennå ikke har nådd mot Utah. Sistnevnte hadde dessuten over 50% uttelling fra beyond the arc i kamp 2. Ikke forvent at det skjer hver gang.

Som Kornboy skrev har begge kampene egentlig vært ganske åpne, men Utah har vært best når det har dratt seg til. I kamp 2 ledet f.eks Clippers 101-99 etter et sjukt bra comeback, men så ble det bråstopp med 0-12 run etterpå der alle spillerne sviktet på en gang.

Jeg håper flere enn meg så kamp 1 og 2. Det Utah-publikummet… Åh herregud, helt sjukt hvilken stemning de laget og det er klart man får en viss hjemmebanefordel av slikt. Det virket helt klart som Utah-spillerne løftet seg ekstra av det vanvittige trykket.

Jeg tror det blir noe ganske annet å komme til LA og bortebane. Clippers må stramme inn defensivt og de må klare å nøytralisere Mitchell bedre, men det viktigste ligger i MYE bedre prestasjoner fra Kawhi Leonard og Paul George. I en kamp som bare MÅ vinnes forventer jeg at slike storheter hever seg det lille ekstra. Kawhi gjorde det også i et par lignende kamper i Dallas-serien, og jeg tror han henter frem det samme nivåvet igjen.

Kawhi har kun 33 og 30 PRA i kamp 1 og 2, men som sagt underpresterte han voldsomt. Hever han seg til nivået vi veit han innehar scorer han 30+ i poeng alene. Da er det ikke altfor mange assists og rebounds han trenger i tillegg for å nå denne linjen (39,5).

Stigis