• Sport:Basketball
  • Land:USA
  • Liga:NBA
  • Kamp / utøvere:Chicago Bulls – Indiana Pacers
  • Tips/ utfall:B/ -4,5
  • Spillestopp:27.12.2020 02:00
  • Odds:1.83
  • Innsats:5/10
  • Selskap:PinnacleSports

Sabonis er endelig tilbake for Indiana og han slo like gjerne til med 32 poeng i åpningskampen mot Knicks (karrierebeste). Han er så allsidig offensivt og enormt viktig for Pacers.

Sabonis spiller med høy basket-IQ og er viktig både i oppspillsfasen og avslutningsfasen. Han hadde i tillegg 13 rebounds og 5 assists mot Knicks.

Sabonis sin frontcourt-partner, Myles Turner, var også god i åpningskampen. 10 poeng og 8 rebounds virker kanskje ikke så imponerende, men hele 8 blocks og tangering av personlig beste var virkelig imponerende. Får vi en bedre utgave av Turner fra 3-poengs distanse og han fortsetter å forsvare kurven på det viset tror jeg Sabonis/Turner kan bli et av de bedre frontcourt-parene i ligaen. 

Viktor Oladipo er en annen viktig spiller for Indiana. Han misset nesten hele forrige sesong med skade og var ikke 100% når han kom tilbake. Nå er han med for fullt igjen og det er veldig viktig for dette laget. Han gjorde 22 poeng mot Knicks og var tidvis svært aggressiv, og kom altså greit i gang på den nye sesongen.

Snakker om frontcourt’en, men backcourt’en med Oladipo og Brogdon lukter det også svidd av. Brogdon hadde 21 poeng, 7 rebounds og 8 assists mot Knicks og kom selv godt i gang. Gutta kan virkelig spille forsvar også. 

TJ Warren var imidlertid ikke på sitt beste og er ikke helt leget etter skaden i preseason.

Bulls har en ung startfemmer der alle er 25 år eller yngre. Offensivt avhenger mye av andreårsspilleren Coby White. En spiller som sleit voldsomt i åpningskampen mot Hawks (misset blant annet sine 6 første 3-poengs forsøk). Laget var også drita elendig defensivt. Man kan kanskje ikke forvevnte for mye i sin første sesong som starter og under en ny coach. Ting tar tid som det heter…

White sin partner i backcourt’en, Zach LaVine, hadde også en dårlig match og da sier det seg selv at det blir tøft. Gutta boys satte kun 2 av 15 trepoengere og hadde 8 turnovers.

Selv med gode kamper fra disse tror jeg de er sjanseløse mot Indiana. Forsvaret til Indiana kommer til å by på store problemer.

Av det positive fra Chicago sin åpningskamp (tapte 104-124 for Hawks) var prestasjonene til rookien Patrick Williams (16 poeng) og Otto Porter jr. med 14 poeng fra benken. Disse må prestere igjen, samt at LaVine og White MÅ opp flere hakk skal de slå Indiana.

Legg merke til statistikken til Chicago Bulls mot playoff-lag. Indiana når garantert playoffs og mot slike lag hadde Bulls kun 2-23 i fjor…

Billy Donovan har kommet inn som ny coach og skal drille inn et nytt system. Sånt er heller ikke gjort over natta for Bulls-laget.

Jeg tror Sabonis/Turner får en fin matchup mot Lauri Markkanen og Wendell Carter jr. 

Indiana driller inn et nytt offensivt spillmønster som fungerte godt i åpningskampen og som tilfører mye til deres allerede godt befestede forsvarsspill.

Indiana spiller endelig med sin antatt beste startfemmer igjen (de spilte kun sammen i 86 minutter i fjorårssesongen). Warren er ikke helt på topp enda, men de skal likevel gå langt utenpå Bulls-laget.

Indiana slo altså Knicks 121-107 i sin åpningskamp, mens Chicago tapte 104-124 mot Atlanta i sin åpningskamp.

Jeg nevner avslutningsvis at Indiana slo Chicago i samtlige 4 oppgjør i fjor;

7/3-20: Chicago – Indiana: 102-108
30/1-20: Indiana – Chicago: 115-106
11/1-20: Chicago – Indiana: 105-116
3/11-19: Indiana – Chicago: 108-95

Faktisk har Indiana banket Chicago i 9 strake innbyrdes kamper.

Jeg prøver meg på -4,5 i hc, men tror fort de vinner med større sifre.

Stigis