• Sport:Basketball
  • Land:USA
  • Liga:NBA
  • Kamp / utøvere:Houston Rockets – Portland Trail Blazers
  • Tips/ utfall:H + u/229,5p
  • Spillestopp:29.01.2021 01:30
  • Odds:2.80
  • Innsats:3/10
  • Selskap:NordicBet

Portland sliter uten CJ McCollum og Josef Nurkic. De mangler også til denne kampen, og i tillegg er en tredje starter bekreftet ute – nemlig Robert Covington.

De har kun vunnet 1 av sine 3 siste og seieren var av det knepne slaget mot Knicks. Jeg tror godtgående Houston blir en tøff nøtt å knekke.

John Wall og Viktor Oladipo fikk endelig spilt sammen sist og gjorde det med bravur. I tillegg blomstret endelig DeMarcus Cousins og viste glimt av gammel klasse igjen (har fått økt spilletid da Wood er ute).

Christian Wood returnerer til denne kampen, noe som betyr at Cousins returnerer til benken. Stephen Silas har likevel bekreftet at Cousins sin gode form i de 3 siste kampene sikrer han flere minutter fremover – selv med Wood tilbake.

Houston har mye talent og på sikt tror jeg det var sunt å bli kvitt Harden. Jeg likte ikke varianten med at alt skal gjennom en spiller. Det mest interessante ved denne matchupen er Houston sin evne til å forsvare seg mot 3-poengere. De er nr.2 i ligaen på det området og er dyktige på å tvinge motstanderen til å avslutte innenfor. Akkurat det passer Portland svært dårlig. De er rett og slett ganske avhengige av distanseskytingen sin.

Når Houston i tillegg har gode rim-protectere lukter det en dårlig matchup for Portland.

Houston er uansett i en tilpasningsfase og har mye å gå på. Selv om både Wall og Oladipo begynner å røre på seg, er det fortsatt ikke i nærheten av noe All Star-materiale som vi veit de begge har i seg.

21,8 per kamp for Oladipo og playmaker-egenskapene til Wall er uansett en klar styrke for Houston og med Wood tilbake, samt en DeCousins som forhåpentligvis fortsetter fremgangen begynner dette å se bra ut. Eric Gordon og PJ Tucker skal selvsagt heller ikke glemmes. Jeg har faktisk trua på dette laget på sikt.

Portland er tynt besatt nå. For å sette det på spissen kan man si at de er all offense and no defense. De kan fyre opp poengtavla med skytingen sin der Lillard selvsagt er frontrunneren, Fraværene til Nurkic og McCollum har gitt mer ansvar og større roller for Carmelo Anthony og Enes Kanter, noe som har skadet den fra før dårlige defensen enda mer.

Over 40% av poengene til Portland kommer gjennom 3-poengere. Damian Lillard er en av ligaens beste på det området, men både Carmelo Anthony og Gary Trent jr kan også fyre. Men også her misser de mye ved at McCollum er ute. Han ledet faktisk 3-poeng statistikken før skaden.

Portland ligner faktisk på det laget Houston har vært i flere sesonger. Der 3-poengerne avgjør lagets skjebne. Enten er de varme eller kalde, det finnes sjelden en mellomting. Det er imidlertid Houston sin evne til å forsvare seg på dette området, slik de nå spiller, som heller i retning av Houston.

Faren ved et underspill i tillegg er Portland sitt drita elendige forsvar – spesielt nå. De slapp inn 125 mot OKC sist og 125 mot Spurs nylig, men det er altså matchupen i denne jeg liker.

Houston har dessuten gått UNDER i hele 9 av sine 10 siste kamper. 

Jeg tror Houston kommer til å styre tempoet i kampen og klarer de å hindre Portland i altfor mange åpne avslutningsposisjoner fra beyond the arc… ja, da er muligheten god for både Houston-seier, samt en UNDER.

Stigis