• Sport:Basketball
  • Land:USA
  • Liga:NBA
  • Kamp / utøvere:Golden State Warriors – Memphis Grizzlies
  • Tips/ utfall:H/ -4
  • Spillestopp:22.05.2021 03:00
  • Odds:1.82
  • Innsats:4/10
  • Selskap:PinnacleSports

Dette kan fort bli veldig tight. Den aller siste sluttspillplassen skal gjøres opp, men jeg står på at Golden State både har det beste laget og UTVILSOMT den beste spilleren på banen (Curry).

Golden State spilte en forrykende kamp mot Lakers og hadde de regjerende mestrene i kne. Dessverre for Warriors sin del endte det likevel med tap (100-103). Draymond Green var et monster i forsvar, Curry som vanlig stor med sine 37 poeng og 6 satte 3-poengere (jeg hadde under 36,5, så takk for den).

Curry og Green MÅ prestere igjen. De oser av rutine og veit alt om betydningen av slike kamper. I tillegg må Wiggins være Curry’s wingman offensivt. Han hadde 21 mot Lakers, og i tillegg gjorde både Bazemore og Poole en fin figur. Selv om de har en supermann i Curry og et defensivt rivjern i Green, så må også andre stå frem.

Golden State slo for øvrig Memphis i 2 av 3 kamper i grunnserien. Curry manglet i de to første der de vant hver sin kamp i back-to-back kamper. Når de møttes 16.mai var Curry med. Golden State vant 113-101 og Curry hadde 46 poeng. En reprise? Ja, takk!

Det blir mye Warriors-prat her, men de var så gode mot Lakers og så nære.. I tillegg avsluttet de sesongen fantastisk med 6 strake seire og seier i 15 av sine 20 siste kamper. Rutinen til Curry og Green kan bli helt avgjørende i en slik kamp der alt står på spill. 

I den knallgode avslutningen på sesongen kom to av seirene mot Utah og Phoenix – grunnseriens to beste lag i hele NBA. Og i den aller siste kampen før play-in turneringen slo de altså nattens motstander med 12 poeng. Memphis hadde rett og slett INGEN motsvar mot Stephen Curry.

Det var litt opplagt at dette Warriors-laget kom til å bruke tid med alle de nye brikkene. Når i tillegg Klay mistet enda en sesong ble utfordringene store, MEN nå har vi en stund sett at kjemien kommer steg for steg for steg…

Jeg skal finne enda et argument for Golden State og det er hjemmebanefordelen. Publikum er tilbake i tusentall på tribunene, kampene så langt i play-in har vist at hjemmelagene stort sett vinner. Og i få andre sporter enn basketball teller det mer å ha banens beste, klart beste, spiller på laget (Curry).

Memphis har problemer med å forsvare 3-poeng linjen. DET er ikke bra når du skal spille mot Curry, right?? Dillon Brooks har dessuten en lei tendens til å dra på seg unødvendig mange fouls. Han kan fort komme i ordentlig foul-trøbbel utover..

Memphis er helt avhengig av at Valanciunas har en ny stor kamp. De må gjøre damage in the paint for å si det veldig enkelt. Ja Morant MÅ opp i nivå igjen. Han kan være et skikkelig uromoment og en uforutsigbar spiller. Han veit han har det i seg, men jeg håper ikke har plutselig drar det frem igjen i natt. Brooks er nevnt og han blir også en viktig herremann for Memphis, men jeg synes ikke dette laget har enere slik som Golden State har i Curry og Green.

Memphis kan også spille knallgod defense, så det frister også med et under-spill, men jeg må tygge mer på den. Linjen er satt til 221 poeng, men den har falt mye (startet på 228). De 3 kampene innbyrdes denne sesongen endte med 219, 214 og 214. I kamper med playoff-modus går poengscoren ofte ned, men 221 er likevel en linje litt i grenseland.

Dette ble en rotete analyse med lite flyt, så får bare beklage. Kan kanskje skyldes at jeg følger med på TV samtidig som jeg skriver, men men.

Spillet blir i hvert fall Golden State -4 poeng.

Stigis