• Sport:Basketball
  • Land:USA
  • Liga:NBA
  • Kamp / utøvere:Milwaukee Bucks – LA Clippers
  • Tips/ utfall:B/ +2,5
  • Spillestopp:28.02.2021 21:30
  • Odds:1.84
  • Innsats:4/10
  • Selskap:PinnacleSports

Det første jeg tenkte når jeg så oddsen var at de har feil favoritt i denne kampen. Linjen ble forskjøvet noe når ryktene om at Jrue Holiday returnerer ble sluppet. 

Begge lag er blant outsiderne og utfordrerne til Lakers. For meg er imidlertid Bucks mer et regular season lag enn et sluttspill-lag. 

Kawhi Leonard og Paul George er superstjerner som leder an for Clippers. Spesielt George har virkelig slått tilbake etter en veldig svak fjorårssesong. Begge to har vært i nærheten av 50/40/90-klubben i store deler av sesongen.

Nic Batum og Serge Ibaka har vært knallsigneringer for laget og de tilfører en sjukt bra dybde til denne roasteren. De gutta har virkelig tilført defensiv balanse, samtidig som de også er viktige bidragsytere offensivt. Ryktene sier også at de er viktige spillere å ha i garderoben og på treningsgulvet. Samtidig har det medført at spillere som Lou Williams, Patrick Beverley og Marcus Morris ser enda mer komfortable ut i en support-rolle.

Clippers er nr.2 i Western, bak ledende Utah Jazz. I offensiv rating er kun Brooklyn Nets bedre. Clippers er aller best i uttellingen både når det kommer til 3-poengere og straffekast. Clippers har rett og slett gode skyttere i alle posisjoner nå. Selv Luke Kennard har tilført mye med sine skyte-egenskaper fra sin benkerolle.

Det er vanskelig nok å spille god defense slik NBA har utviklet seg. Det er enda verre mot et lag som Clippers. Det ene laget etter det andre som anses å ha en god defense må gi tapt for Clippers som setter de ekstra vanskelige avslutningene på løpende bånd uansett. En av mine favoritt-skribenter i USA skriver blant annet dette om Clippers (noe jeg er helt enig i);

«Theyre not doing anything special by way of drawing a ton of free throws. Theyre not bombing from deep. Theyre not invincible inside the arc. Mostly theyre average at all those things they just hit more shots than every opponent. It turns out thats pretty important.»

Clippers er utrolig dype nå, MEN de er fortsatt rimelig avhengige av sine to superstjerner. Kawhi og George har totalt misset 17 kamper denne sesongen (der minst en av dem er ute). Beverley, Batum og Ibaka er alle positive forsvarsspillere, men toveis-spillerne Kawhi og George er utrolig viktige også defensivt. Sånn sett er ikke den defensive ratingen helt top notch i og med disse står over såpass mange kamper. Når de stiller fulltallige derimot…….

Når både Kawhi og George spiller er Clippers 17-5 denne sesongen. I snitt tilsier det en 64-18 sesong..

Milwaukee Bucks er alltid blant de beste regular season lagene. De dominerte også mot Clippers i fjor der Giannis sto for 65 poeng, 27 rebounds og 13 assists i de to kampene. Det var imidlertid MVP-Giannis. Denne sesongen har han ikke vært helt på det nivået så langt. Verken han eller laget.. Clippers er da også et helt annet lag nå…

Bucks står med kun 20-13 så langt. De har rett og slett fallt enormt mye i kvalitet fra de to foregående sesongene. De er likevel, fortsatt, blant ligaens beste offensivt. Når det først klikker er det vanskelig å stå i mot skytingen dems. Topp 5 å både 3- og 2-poeng skyting.

Bucks leder også an i ligaen i forhold til dfensiv rebounding og som vanlig genererer de få turnovers og lager generelt få fouls. Det i seg seg tilsier jo noen færre poeng til motstanderen i løpet av en kamp. Det er imidlertid et stort MEN med ovennevnte. Det går selvsagt på sesongen under ett og der ligger litt av cluet med Bucks i år. Bucks med eller uten Jrue Holiday. Han har endelig trent med laget igjen og kan fort returnere til denne kampen. Laget har slitt bemerkelsesverdig mye i perioden Holiday har vært skadet. Spørsmålet er uansett hvor mye han klarer å påvirke laget positivt i sin første kamp på lenge.

Jrue er viktig, men signeringen av ham har også ødelagt mye for laget i sin helhet. De ofret svært mye for å få han inn og benken er ikke den aller beste nå. Portis, Forbes og Connaughton… Hvem andre er egentlig verdt å nevne nå?

Jeg var kanskje hard mot Giannis i stad, for faktum er at han begynner å ligne mer og mer på MVP-kandidaten vi er vant til. Et større problem er vel lagets nr.2 – Kris Middleton. Han har rett og slett underprestert veldig de siste par ukene. Skal Bucks kunne måle seg med enerne i NBA MÅ begge deres stjerner fungere. Når både Giannis og Middleton er on, samtidig som Holiday og startfemmeren er healthy.. ja, da kan dette laget måle seg med hvem som helst. 

Det er imidlertid optimalt sett. Per nå vil jeg ikke si de er helt der.  Middleton er formsvak og Holiday har ikke spilt på en stund. Benken er mye svakere enn Clippers sin. Giannis kan ikke gjøre alt selv heller.

Jeg mener rett og slett at feil lag er favoritt i denne. Kan kanskje kalle det en coinflip og det kommer nok ned til hvem som har dagen. Synes likevel det er Clippers som fortjener å være favoritter.

Bucks sin defense er generelt for svak, deres evne til å ta vekk poeng fra motstanderen in the paint er egentlig ganske useless da det ikke er derfra Clippers setter hovedvekten av poengene. 

Clippers er heller ikke laget som prøver å fremprovosere turnovers, eller å komme seg til straffemerket hele tiden. Det er typiske Budenholzer-styrker (Bucks-coachen) i alle sine lag. Clippers bør også ha en klar fordel i benkeproduksjon, spesielt nå som Williams også, endelig, har våknet de siste ukene.

Summa sumarum kommer det ned til dagsform da marginene selvsagt er små i et slikt toppoppgjør, men sesongen sett under ett og lagenes form og utgangspunkt per nå peker i retning av Clippers. Med noen plusspoeng i tillegg anbefaler jeg spill på dem (tar utgangspunkt i at både Kawhi og George spiller).

Stigis