• Sport:Basketball
 • Land:USA
 • Liga:NBA
 • Kamp / utøvere:Milwaukee Bucks – LA Lakers
 • Tips/ utfall:Under 230 poeng
 • Spillestopp:22.01.2021 01:30
 • Odds:1.79
 • Innsats:4/10
 • Selskap:PinnacleSports

Et ordentlig storoppgjør til natten da Bucks og Lakers møtes. Det blir et MVP-oppgjør mellom Giannis og LeBron og oppgjøret lukter svidd på mange fronter.

Lakers er nr.1 i defensive rating. Bucks har riktignok slitt en del i de bakre rekker denne sesongen, men dette oppgjøret lukter defensivt lang vei. Jeg vil tro begge lag stepper skikkelig opp på den fronten og jeg blir overrasket om det blir en høytscorende kamp.

UNDER har gått inn i hele 9 av Lakers siste 10 på bortebane. UNDER har gått inn i 4 av siste 5 overall for Bucks sin del. 

Lakers ledet med 19 poeng sist mot Golden State, men klarte å tape med 2. Det pleier å bety revansjemodus for en klubb som Lakers og en av hovedfaktorene når det laget skal snu skuta er å skjerpe sharpnessen defensivt.

Lagene vant hvert sitt oppgjør i fjorårssesongen. Bucks vant 111-104 hjemme, mens Lakers vant det andre oppgjøret 113-103. 

Noen harde fakta om Lakers;

 • 1st in Defensive Rating (105.1)
 • 1st in Rebound Rate (53.6%)
 • 2nd in Defensive Rebound rate (76.7%)
Når det gjelder LeBron James snitter han sitt laveste siden rookie-sesongen for veldig mange år siden. Også AD snitter på sitt svakeste på flere år. En liten sammenheng selvsagt med at Lakers for ikke lenge siden vant NBA-sluttspillet. De har styrket bredden i stallen og pusher ikke starterne sine max per nå. LeBron snitter f.eks på 32,2 min per kamp (career low). 

Lakers skal nå ut på en blytung 7-kampers road trip. Etter tapet for Warriors vil jeg tro de ønsker å få en best mulig start på denne trippen. Legg dessuten merke til at Lakers har 4-4 hjemme og kruttsterke 7-0 on the road så langt (både SU og ATS). Hovedfaktoren for den sterke bortestatistikken er at de har lukket igjen defensivt. 

Bucks har vært litt under pari defensivt denne sesongen, men vil tro de stepper ut i en kamp som dette. Regjerende Defensive Player of the Year og back-to-back MVP’s er selvsagt noe Giannis Antetokounmpo bærer på sine skuldre og i et oppgjør med Lakers vil jeg tro motivasjonen er 100%. Han får det dog tøft med AD mot seg og trolig også en del fighter med Marc Gasol også. 

Giannis og Kris Middleton her de største stjernene, men signeringen av Jrue Holiday har betydd veldig mye med positivt fortegn. Jeg tror Bucks har MYE å gå på defensivt og denne matchupen fordrer at de viser det.

Lakers er kun nr.17 i pace og har altså ligaens beste defensive rating. De har en 6-1 UNDER-statistikk on the road. 

I forhold til matchup ligger Lakers defensive styrke i å forsvare 3-poengslinjen og the rim. Det betyr trøbbel for Bucks. Jeg ser for meg en slow-paced match med høyt fokus på forsvar. Begge klubber var involvert i rene shooutouts i forrige kamp der begge tapte. Revansjemoduset er stort og ikke minst prestisjen i et oppgjør som dette. Da har jeg ikke tro på noen shootout mellom to kanoner som dette. 

Måtte den beste vinne bare den går under.

Stigis