• Sport:Basketball
  • Land:USA
  • Liga:NBA
  • Kamp / utøvere:Detroit Pistons – Charlotte Hornets
  • Tips/ utfall:B/ -3
  • Spillestopp:05.05.2021 01:00
  • Odds:1.91
  • Innsats:3/10
  • Selskap:NordicBet

I denne fasen av sesongen mener jeg at motivasjon trumfer alt annet. Charlotte befinner seg i en posisjoneringskamp i Eastern Conference. Jeg snakker da om play-in turneringen. 

Skal kort forklare hva det dreier seg om;

Det ble utarbeidet da sesongen ikke blir på 82 kamper som vanlig. Lagene fra nr.1 til nr.6 går rett til sluttspillet. Laget som ender som nr.7 skal møte laget på 8 plass og vinneren tar 7-seedingen i sluttspillet. Taperen av denne kampen skal møte vinneren av nr.9 og nr.10 på tabellen. Vinneren av den kampen igjen tar den åttende og siste sluttspillplassen.

Charlotte ligger i øyeblikket som nr.8. Det er selvsagt en kjempefordel å unngå niende eller tiendeplassen, for de må vinne to kamper for å nå sluttspillet. Med Indiana hakk i hjel er dette en kamp Charlotte rett og slett både skal og må vinne.

Charlotte har også slått Detroit i begge oppgjør så langt denne sesongen. De vant 105-102 i mars og 107-94 så sent som 2. mai.

Nå er det Detroit som har hjemmebane, men jeg tror ikke det har altfor mye å si.

Detroit har sentrale spillere som Grant, Ellington og Plumlee (alle er faste startere) som usikre kort. De har dessuten valgt å starte med flere rookier i det siste. De er jo dead last i Eastern Conference og har kun æren å spille for. De ønsker derfor å prøve ut ulike spillere nå mot slutten av sesongen. Det skal rett og slett holde hardt mot et lag som har ALT å spille for.

Charlotte har selv markante fravær i PJ Washington, Miles Bridges, Devonte’ Graham og Gordon Hayward, men de har fått tilbake LaMelo Ball og Malik Monk fra skade. De har også Terry Rozier intakt.

Hayward har vært ute en stund nå, men skadene på Washington, Bridges og Graham skader selvsagt rotasjonen MYE. Det er også grunnen til at linjen nå er så liten som den er, men jeg mener fortsatt de har det beste laget. Ikke minst lander man på dette med motivasjon og hvem som har klart mest å spille for.

Skal avslutningsvis innrømme at usikkerheten kryper inn i takt med alle skadene Charlotte rapporterer om her. Oddsen justeres mens jeg skriver dette, men jeg tar sjansen 🙂

Stigis