• Sport:Basketball
  • Land:USA
  • Liga:NBA
  • Kamp / utøvere:Brooklyn Nets – Golden State Warriors
  • Tips/ utfall:H/ -6
  • Spillestopp:23.12.2020 01:00
  • Odds:1.70
  • Innsats:3/10
  • Selskap:PinnacleSports

Til natten braker det løs igjen i NBA. Den nye sesongen består av 72 kamper og starter, selvsagt, uten publikum på tribunene. Det gjør det selvsagt litt kingig i forhold til vurderingen av hjemmebanefordel. En lengre road-trip vil uansett suge krefter i siste halvdel, men det vil ikke være snakk om noe sånt her.

Brooklyn blir uansett storfavoritt i nattens oppgjør. Kevin Durant er endelig back in action og viste glimt av hva han kan i preseason med limitert spilletid. Kyrie Irving er også fit igjen og med ett har Nets to superstjerner på laget. Når da spillere som Spencer Dinviddie og Caris LaVert styrer benken snakker vi en dybde som går utenpå svært mange lag i NBA.

Det vil nok ta tid før ting setter seg ordentlig, men veldig spennende at de har fått inn Steve Nash som head coach og Mike D’Antoni som assistant coach (gikk fra jobben som hovedtrener i Houston).

Klubben er nå godt besatt i det meste av organisasjonen og blir laget å se opp for i år.

Kevin Durant vil nok bli spart en del i forhold til defensivt ansvar i starten av sesongen, men Brooklyn var gode defensivt i fjor og er absolutt ikke blant de verste i klassen uansett om Irving og Durant først og fremst utgjør et offensivt fyrverkeri. 

Golden State kunne fort blitt et durabelig godt lag igjen denne sesongen, men det vil seg ikke for Klay Thompson. Nå mister han dessverre hele denne sesongen også. Det er nesten umulig å erstatte det bidraget han gjør i begge ender av banen. Det positive er selvsagt at Stephen Curry er fit og tilbake igjen. Han kommer til å få et vanvittig ansvar offensivt, så får man se om Wiggins og Oubre jr klarer å bidra slik man håper på. 

Golden State kommer uansett ikke til å blande seg inn helt i toppen. Det er i hvert fall min klare spådom ene og alene grunnet mangelen på defensiv kvalitet. Nettopp det kan bli en avgjørende faktor allerede i denne kampen da Draymond Green etter alle solemerker misser åpningskampen grunnet skade. I tillegg er rookien (som de har store forhåpninger til) James Wiseman listet som «day to day».

Brooklyn nådde sluttspillet i fjor uten superstjernene Durant og Irving (sistnevnte spilte 15-20 kamper av sesongen). Golden State vant kun 15 kamper og har ikke spilt en obligatorisk match siden i mars.

Jeg ser for meg en rusten start, men der Brooklyn anført av sine to superstjerner glir sakte, men sikkert fra. Linjen på -7,5 poeng er kanskje i grenseland i en slik åpningskamp, så jeg begrenser meg noe og tøyer linjen ned til -6 i stedet – selvsagt til dårligere odds.

Jeg glemte å nevne at Brooklyn har hentet inn Landry Shamet som vil gi benkeproduksjonen enda mer dybde. Joe Harris er en fantastisk distanseskytter og Jarrett Allen vil trolig få en knallsesong. Defensivt blir DeAndre Jordan viktig.

Jeg tror Brooklyn bilr veldig artig å se på for det nøytrale øyet denne sesongen, så får man se hvor raskt ting setter seg og hvordan samspillet blir når to superstjerner nå skal ta mye plass og ikke minst finne kjemien med hverandre.

Draymond Green er litt oppskrytt i mine øyne og i fjor var han rett og slett langt under pari. Likevel er han en viktig defensiv brikke i Golden State-laget. Fraværet av Klay er nevnt, men at de i tillegg skal mangle Draymond gjør selvsagt ikke saken noe bedre.

Curry må gjerne ha en kanonkamp med, la oss si 40+ poeng. Jeg tror bare ikke det hjelper i denne matchupen. Det vil ta tid for dem også. Nysignerte Oubre jr. er en positiv signering, men hvor raskt klarer han å tilpasse seg sitt nye lag. Wiggins kom inn i fjorårssesongen og bør bli et positivt bidrag denne sesongen. 

Warriors blir utvilsomt et forbedret lag denne sesongen, men jeg ser ikke at de klarer å erstatte Klay på shooting guard-posisjonen. Kan vi i beste fall kalle dette for en uphill climb for Warriors?

Jeg tror Nash vil få en best mulig start som trener. Nets har stor bredde og sylskarp kamp om plassene. Durant er sulten som aldri før etter å ha misset hele fjoråret og Irving det samme. Se opp for dette laget fremover. Offensivt kan det bli FYRVERKERI.

H/-6 er spilt.
Beklager alt rabbelet, men får skylde på å være bare bittelitt ivrig over at NBA endelig er tilbake igjen 🙂

Stigis