• Sport:Basketball
  • Land:USA
  • Liga:NBA
  • Kamp / utøvere:Atlanta Hawks – Detroit Pistons
  • Tips/ utfall:H + u/222,5p
  • Spillestopp:21.01.2021 01:30
  • Odds:2.70
  • Innsats:3/10
  • Selskap:NordicBet

Atanta Hawks har gått UNDER linjen i samtlige av sine 9 seneste kamper. Totalt har 11 av deres 13 kamper så langt denne sesongen gått UNDER.

Atlanta er mye bedre defensivt denne sesongen. Forward John Collins og center Clint Capela skal helt klart ha en stor del av æren for det. Capela er f.eks en fantastisk rebounder og herjer tidvis rundt kurvene (snitter på over 13 rebounds per kamp).

Offensivt har de tatt en stort steg ned. Mye av «skylden» for det må nesten Trae Young ta. Det høres kanskje feil ut når han er lagets store stjerne, MEN se på tallene hans;

Trae er inne i sin tredje sesong og har aldri avsluttet så svakt som hittil denne sesongen. 38,6% field goal prosent 27,4% 3-poeng skyting. For hele forrige sesong lå tallene på henholdsvis 43,7% og 36,1%. Det er et ganske kraftig dropp ned, men kan selvsagt, og det tror jeg, snu når som helst.

Uansett, den defensive styrken, rekken med UNDER-kamper og Young sin svakere sesong offensivt er alle faktorer som må nevnes i forholet til et UNDER-spill.

En annen faktor er motstander Detroit Pistons. De er blant ligaens aller svakeste lag. Ikke minst offensivt sliter de. Detroit har kun 3-10 så langt. De er nr.20 i offensiv rating og nr.24 i defensiv rating. I tillegg er de ranket som nr.23 når det går på tempo. Man må rett og slett være Pistons-fan eller fan av motstanderen for å gidde å se kamper med det laget involvert.

Lagets store positive tilskudd i offseason er imidlertid Jerami Grant. Det spørs hvor lenge han blir hvis han fortsetter som nå. Snittet ligger på 24,9 poeng og 46,7% skyting. Bak Grant har de Derrick Rose og Blake Griffin, MEN begge dem er LANGT BAK normalt nivå og har virkelig underprestert denne sesongen (alle skadene må selvsagt ta skylda).

I mangelen på offensive aternativer og spillmønstre prøver de å kompensere med voldsomt mye 3-poeng skyting. De snitter på nesten 40 forsøk per kamp. De er da nr.6 av lag som forsøker seg flest ganger, men når det gjelder uttelllingen er de så langt nede som nr.21 (34,5%)…

Faktisk ser jeg en positiv ting med Detroit. Det er at denne sesongen kan bli så svak at de endelig får et topp draft pick (deres nr.7 pick i 2020 var det høyeste siden 2010). Når man verken er et topplag eller kan velge fra øverste hylle i draften blir det som regel «best of the rest» som det heter og det kommer man egentlig ingen veier med.

Detroit har dårligst seiersprosent av samtlige lag i NBA (.231). Jeg tror de går på et nytt tap her, men spiller altså UNDER 222,5 poeng i tillegg.

Nå skal det nevnes at disse klubbene møttes i slutten av fjoråret i en svært målrik affære (Atlanta vant 128-120), MEN jeg tror på en helt annen kamp denne gangen. Atlanta har spilt langt mer defensivt målrettet i kampene siden og spesielt ble det snudd på hodet når Clint Capela returnerte på banen.

En annen under-faktor kan også være alle skadene til Atlanta. Dersom ikke Trae Young plutselig eksploderer offensivt igjen, tror jeg Atlanta først og fremst vinner gjennom sine defensive kvaliteter. Når man da i tillegg tar med hvordan Pistons sliter offensivt… Ja, da kan dette bli lite poeng.

For å avslutte med en stor kontrast;
Oppgjøret i slutten av desember endte 128-120 til Atlanta.

En profesjonell spiller som følger Atlanta tett har tippet 97-94 til Atlanta denne gangen. For egen del tipper jeg dog et stykke over 200 poeng, men samtidig under 223… 

Time will show 🙂

Stigis