Åpningskamper i en ny sesong er vanskelig. Litt usikkerhet, forsiktighet, rust i maskineriet, samhandling som tar litt tid å få på plass når det havner om blodig alvor og ikke kun treningsfeltet eller en oppkjøringsmatch.

Likevel, 2,43 på Odd-seier hjemme mot Haugesund er fristende nok til at jeg prøver. Tror Haugesund får det beintøft denne sesongen. Det finnes vel knapt ei krone i klubbkassa og ting er usikkert på flere hold om man drar det litt ut på sikt.

Odd har fått en del spalteplass, både på nettsider og hos TV-kanalene. Det er først og fremst veteranene Espen Ruud (40) og Steffen Hagen (38) som har vært i begivenhetenes sentrum. Det skal ikke stå på alderen. Er man god nok, så er man god nok. Positive kjennetegn hos slike spillere er selvsagt rutinen og erfaringen de bringer, ikke bare på banen, men på treningsfeltet, i garderoben og i det hele tatt.

Torgeir Børven med fortid i RBK, Tyrkia og sist VIF er hentet inn og bør være en klar forsterkning. Er også spent på det finske stortalentet Miettingen som jeg også tror er en fin tilvekst til laget. Blandingen mellom rutine og talent virker fin og selv om jeg tror de maks blir en middelhavsfarer så mener jeg altså de skal være et klart hakk over sin motstander Haugesund.

I Haugesund må de satse ungt. Holder de seg oppe kan selvagt dette slå bra ut på lengre sikt ved at ungguttene får mye spilletid og utvikler seg på den rette måten, men konkurransemessig ser det VELDIG mye ungt ut. Jeg er veldig usikker på hvordan det vil slå ut.

En serieåpning som kan gå begge veier, men der jeg mener Odd er det klart beste laget og der jeg håper hjemmebanefordelen også spiller inn noen prosent.

Råtips: Knepen Odd-seier til helt grei vinnerodds.