Første tips for sesongen gikk inn med knapp margin i går natt, da Denver måtte ha overtime for å sikre gevinst. Marginer er imidlertid lov, og jeg går på med ny giv allerede til natten.

NY Knicks var en svært gledelig overraskelse i fjor. Fansen fikk endelig oppleve laget sitt i et sluttspill igjen, og det er ingen grunn til å senke forventningene foran den nye sesongen.

Knicks har kvittet seg med spillere som R.Bullock (Dallas), F.Ntilikina (Dallas), E.Peyton (Phoenix), men inn har Kemba Walker kommet (free agent), samt Evan Fournier (via trade).

Det blir spennende å se hvordan Kemba klarer å gli inn i rosteren. Unngår han skader kan han utvilsomt tilføre Knicks mye.

Knicks har vunnet 3 av 3 i pre-season så langt. 125-104 hjemme mot Indiana, 117-99 borte mot nattens motstander Washington, samt 108-100 hjemme mot Detroist i seneste kamp. Jeg tror de slår Washington for andre gang på kort tid, og et handicap på -5 bør ikke være umulig å innfri.

Washington har sikret seg en spennende startfemmer nå. De mistet en av sine to stjerner i Russell Westbrook som gikk til Lakers, de mistet R.Lopez til Orlando, Ish Smith til Charlotte og Alex Len til Sacramento for å nevne noen, MEN inn kom spennende spillere som Spencer Dinwiddie (Brooklyn), Kyle Kuzma og Caldwell-Pope fra Lakers i Westbrook-traden, samt Montrezl Harrell og Aaron Holiday (Indiana). Rett og slett meget spennende signeringer for en klubb som Washington.

Det som imidlertid er ganske vanlig med så mange tilskudd til troppen er TID. Det er ikke gjort over natten å finne kjemien, og så langt har laget tapt sine 3 pre-season kamper. 119-125 borte mot lotterilaget Houston, 99-117 hjemme mot nattens motstander Knicks, samt 108-113 hjemme mot Raptors i forrige kamp.

Knicks vant altså med 18 poeng 10.oktober – i Washington. Denne gang går kampen i New York. Hjemmebanefordelen må faktisk vektlegges selv i pre-season da det er tilnærmet fulle tribuner selv i disse kampene (sier alt om interessen).

Dette er siste kamp i pre-season før alvoret starter neste uke. Problemet med disse kampene er at man ikke får særlig med rapporter på hvilke spillere som starter og ikke. Jeg velger dog å tro at de stiller tilnærmet sitt sterkeste mannskap. Dette er siste sjanse til å spisse formasjoner, taktikk og form. Knicks er mer samspilt og har ikke like mye nytt som Washington. Selv Lakers er vel 0-6 i pre-season med sine tosifrede antall nye spillere. Ting tar tid med mange nye spillere inn. Nettopp det, samt hjemmebanefordelen og troen på et sterkt lag vipper dette i retning Knicks for min del.

Jeg prøver Knicks -5 poeng til 1,91 (NordicBet – 3 units)

Stigis

PS: Skal for øvrig prøve å legge ut et innlegg om tilganger og avganger hos de ulike lagene i offseason. Det har som vanlig skjedd mye på den fronten, men har foreløpig ikke rukket å skrive et slikt innlegg.