Begrepet «walk in the park» er vel rimelig natta å bruke i NBA-sammenheng. Marginene er selvsagt deretter, men dette skal i utgangspunktet være en transportetappe for Laker sin del.

Lagene møttes også i forrige kamp (for 2 netter siden). En kamp Lakers styrte fra start til mål. Før siste periode ledet de med over 20 poeng, men det er da ganske vanlig at ledelsen krymper siste 12.

Carmelo Anthony har vært fantastisk fra benken. Har vel 6 og 5 satte 3-poengere i de siste par kampene blant annet (5 sist mot Houston). Russell Westbrook spiller seg opp nærmest kamp for kamp, mens både LeBron og AD viser glimt av storhet. Det er så mye nytt som skal drilles i dette Lakers-laget at det selvsagt tar tid før ting setter seg, men de har for alvor våknet.

Et nytt oppgjør mot lotterilaget Houston bør sikre nok en seier. Et annet utfall krever i så fall store avvik fra begge lags normal. Houston må ha en dag 10-20% over normal uttelling, mens Lakers må ha et tilsvarende fall. Ja, så stor forskjell bør det i hvert fall være mellom lagene. Lakers har rett og slett for mye skyts til at Houston klarer å nøytralisere dem.

Houston er dessuten et lag som har store problemer med å nå 100 poeng i kampene sine. Oppgjøret mot Lakers for to netter siden endte med 85-95 tap (180 poeng). Trenden i NBA er poengfattige kamper så langt, noe som har stor sammenheng med de nye foul-reglene.

Houston har scoret 97, 106, 91 og 85 poeng i sine 4 siste kamper. Jeg har ikke voldsomt trua på at de bikker 100 denne gangen heller. I så fall må Lakers ha litt av en blowout for at kampen overstiger 217,5 poeng. Nå har ikke forsvaret til Lakers satt seg enda, men Houston har så lite å komme med at jeg forsøker Lakers-seier + u/217,5 poeng totalt i kampen.

Alternativt kan Houston u/103,5p også prøves for de som måtte ønske det. Litt vanskelig å si hvilket alternativ som er best, men oddsmessig er mitt forslag det beste (2,15 mot 1,87).