Dapay scorer

Nederland møter Polen i sin første kamp i gruppe D. En gruppe som også består av Frankrike og Østerrike med førstnevnte som den klare favoritten.

Lewandowski er skadet og usikker til kampen. Det samme er Swiderski som scoret det første målet i treningskampen mot Tyrkia nylig, men han er allerede i lett trening så vidt jeg veit. Forsvarer Dawidowics ble også småskadet mot Tyrkia og vil overvåkes nøye. Fra før er Milik bekreftet ute av turneringen (viktig partner til Lewandowski i angrpet).

Så her er følgene i verste fall katastrofale for Polen sine sjanser i denne knallharde gruppa. Nederland og Østerrike rangerer jeg uansett foran og hvis Lewandowski ikke blir klar er dette KLAR fordel Nederland.

Det er også en kamp jeg tror blir ganske åpen og som resulterer med en del mål. Da tenker jeg igjen Nederland og Memphis Depay. En skuffende sesong i Atletico Madrid for Depay sin del, men det kan for så vidt slå positivt ut. Da er han forhåpentligvis sulten som fy. Vi snakker om en kar som har scoret vanvittige 45 mål på 92 landskamper og som kun er 5 mål bak rekorden til Robin van Persie.

Nederland må nærmest vinne denne kampen i forhold til avansement. Alt annet enn gruppeseier til Frankrike vil være en stor skrell. Og så har man Østerrike som har et knallsolid lag nå og som var bunnsolide i kvaliken med 6-1-1 der de blant annet slo Sverige både hjemme og borte (Belgia vant gruppen med 6-2-0).

Så 3 poeng i denne kampen vil være en nøkkelfaktor for videre avansement, sånn på papiret selvsagt. Nederland er dessuten et lag som sjelden ligger veldig lavt. Det ligger litt i blodet at de skal være offensive og historisk sett får man nesten alltid åpne og fine fotballkamper fra det nøytrale ståsted. Et par mål fra Nederland i denne kampen og sjansen er absolutt til stede for at deres beste målscorer er sist på ballen.

Rett før jeg skal poste leser jeg at Lewandowski er bekreftet ute (returnerer trolig senere i gruppespillet).  Når både han og Milik fra Juventus mangler snakker vi virkelig om betydelige fravær. Tenk deg om Norge skulle manglet Haaland og f.eks Sørloth…

For Nederland mangler Frenkie de Jong og Koopmeiners og de Roon.

Nei, her blir det vanskelig for Polen å score. Nederland er nå KLARE favoritter mot Polen som var det aller siste laget til å kvalifisere seg for EM (vant på avgjørende straffespark-konkurranse mot Wales).

Håper på minst et par scoringer fra Nederland. Da scorer for Memphis 🙂