Nadal måtte virkelig grave dypt mot Shapovalov. Kun rutinen og noen småtriks taktisk fikk han gjennom. Spørsmålstegnet er nå den fysikken hans. Ikke mer enn 2-3 mnd siden Nadal og teamet var usikre på om han hadde noen fremtid på touren, men spanjolen finner alltid en vei tilbake.

Normalt er en spillertype som Berrettini noe han spiser til frokost. Italieneren handler stort sett om POWER, POWER, POWER. En fryktinngytende serve og blytunge grunnslag med forehanden som hovedvåpen. Berrettini har imidlertid ingen klar plan B. Han er veldig forutsigbar og Nadal har variasjonene til å slå hull på ham.

Ikke minst er Nadal et hav foran i kontrafasen og returspillet. Så sant ikke Berrettini har en maxdag på serven og de ursmå marginene på sin side klarer jeg ikke se annet enn Nadal-seier i dette oppgjøret. Som sagt hans fitness som er hans største motstander, for dette ligner minst 3-1 i sett Nadal i mitt hode.

Jeg velger faktisk to spillvarianter i dette oppgjøret, så får jeg heller gjemme meg i skam om jeg tryner.

Nadal slo for øvrig Berrettini i US Open i 2019 i deres hittil eneste møte. Nadal vant 76 64 61. Se ikke bort fra at kampen til natta kan ende på tilsvarende vis, eller noe i nærheten.

Nadal -3,5 games til 1,89 (Unibet)

Nadal -1,5 sett til 2,05 (ComeOn)

Vamos!

Stigis