Jamal Murray har for alvor slått til i Playoffs og sammen med Jokic leder han an for favoritten Denver Nuggets. Vi snakker altså NBA-finale, kamp 1. Motstander er Miami Heat som kom inn via play-in turneringen, og som anført av Jimmy Butler har dratt seg hele veien til NBA-finale.

Skal Jokic sikre seg en ring og starten ferden på et vanvittig ettermæle? Han er allerede back-to-back MVP, og han er en av tidenes beste bigmen. Eller skal Jimmy Butler fortsette å gjøre store ting og sikre seieren for sitt Miami? Mange mener Butler fortjener det før han etter hvert legger opp.

Denver er klare favoritter og har dessuten fordel av MYE mer hvile i kroppen. De banket Lakers 4-0 i kamper, mens Miami måtte gå alle 7 for å ta ut Boston. Det spørs derfor om Miami klarer å nullstille og være freshe nok mot et uthvilt Denver-lag som i tillegg har fordel av hjemmebane.

Det viser seg gang på gang at det er farlig å undervurdere det Miami-laget, men for meg blir Denver KLAR favoritt i egen hule og jeg tror Murray får en stor kamp. Han har allerede mange 30-40 poengs kamper så langt i Playoffs og mot Miami er linjen 25,5 poeng. Det som er sikkert er at Murray kommer til å få et stort skudd-volum, og med normal uttelling får vi nok en 30+ kamp. Miami kan spille veldig godt i forsvar, men jeg har trua på at både Jokic og Murray nok en gang tar ansvar og produserer gode tall.