• Sport:Fotball
  • Land:Italia
  • Liga:Serie A
  • Kamp / utøvere:Milan – Inter
  • Tips/ utfall:2
  • Spillestopp:21.02.2021 15:00
  • Odds:2.05
  • Innsats:1
  • Selskap:Betway

Derby di Milano.

I en ren seriefinal på San Siro möts AC Milan och Inter Milan i toppen av den italienska Serie A. Inter leder ligan med en poäng före Milan och sedan är det hela 6 poäng ner till tabelltrean AS Roma och 7 poäng till tabellfyran, tillika mästarna Juventus.

Juventus har dominerat Serie A de senaste 9 åren. De har en match mindre än Milan och Inter, fast ändå är det en bit upp till toppen. Denna säsong är det Inter som har varit det hetaste laget i Italien, speciellt i anfallsspelet där de har nätat flest gånger av alla, nämligen 54 mål på 22 omgångar. Martinez och Lukaku är det farligaste anfallsparet i hela fotbollsvärlden. Inters försvar ska också berömas eftersom det är bara Juventus och Napoli som har släppt in färre mål i ligan.

Formen talar också till Inters fördel. Inter är ute ur den italienska cupen och Champions League och har därmed lagt all fokus på att vinna ligan. Resultat har speglat formen där Inter har fyra vinster på de fem senaste ligamatcher, där vinsterna har kommit mot Juventus, Benevento, Fiorentina och Lazio. Under dessa fem möten har Inter bara släppt in ett mål och nätat 11 gånger.

Milan är inte lika formstarka, även om de så klart har gjort en fantastisk säsong hittills. De var obesegrade i många matcher inledningsvis tills de förlorade mot Juventus. Nyligen har de också förlorat mot Atalanta och i den senaste matchen mot Spezia. Därefter spelade Milan i Europa League, i veckan, i Belgrade mot Röda Stjärnan. Milan hade en 2-1 ledning och var en man mer på planen under den sista kvarten, men ändå släppte de in 2-2 målet på övertid.

Det ska nämnas att Milan vilade en del spelare inför denna match, som dock följde med till Belgrade och satt på bänken och några hoppas också in.

Jag väljer att gå helt på formen och på att Inter är det vassaste laget i offensiven, i hela Italien, som jag tippar faller avgörandet i detta derby. Jag spelat på att Inter tar samtliga poäng och tar ett rejält grepp om titelfighten.

Milans möjliga startuppställning:
Donnarumma; Calabria, Kjaer, Romagnoli, Hernandez; Kessie, Tonali; Saelemaekers, Calhanoglu, Rebic; Ibrahimovic.

Inters möjliga startuppställning:
Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Hakimi, Barella, Brozovic, Eriksen, Perisic; Martinez, Lukaku.