INGENTING er sikkert i sportens verden, og særlig i NBA. Likevel stusser jeg voldsomt på den lave hc-linjen i denne kampen. Det farlige er at “hele verden” spiller ulike spill på Nets og Kyrie Irving i dag. Irving skal endelig debutere foran hjemmefansen, i kamp nr.75 av sesongen. Hans vaksinenekt har jo gjort ham utilgjengelig i hjemmekampene.

Irving har vært fantastisk i den siste tidens bortekamper. Jeg vil tro motivasjonen helt oppunder taket, og det bør gjelde laget som helhet også. En katastrofal sesong så langt (tross alt en av storfavorittene til tittelen), og Nets må nok vinne nærmest alle gjenstående kamper for å nå direkte sluttspillplass. De har da også vunnet 6 av sine 7 siste og senest i går natt da de knuste Miami borte (110-95).

Der er nok noe av grunnen til det jeg synes er en altfor lav linje. Nemlig det faktum at de får back-to-back. De har dog en så sterk stall når alle er tilgjengelig, at det bør ikke få altfor stor innvirkning.

Her mener jeg hjemmedebuten til Irving og alt som hører til, den gode formurven, samt det faktum at de MÅ fortsette å vinne er mer enn nok til at -5,5 spilles.

Charlotte Hornets ligger an, i likhet med Nets, til å spille play in turneringen. Topp 6 går direkte til sluttspill, mens lagene fra 7-10 må gjennom denne play in. Vinneren av nr.7 og nr.8 går til sluttspill der de møter nr.2 i regular season. Taperen av nr.7 og nr.8 får en ny sjanse ved å møte vinneren av nr.9 og nr.10. Vinneren av denne igjen går også til sluttspillet og tar den 8 og siste plassen der de må opp mot vinneren av regular.

I skrivende stund, etter 74 av 82 kamper, ligger Brooklyn som nr.8 og Charlotte som nr.9. Det gir oss et utgangspunkt der kampen bør bli konkurransedyktig og en kamp mellom to lag som virkelig ønsker å vinne (slett ikke tilfelle blant alle lag i denne fasen av sesongen).

Jeg mener dog Brooklyn er et MYE bedre lag med spillerne de nå har tilgjengelig. Offensivt er de kruttsterke. Det i seg selv er et dårlig utgangspunkt for Charlotte som er blant de svakeste i ligaen defensivt.

Lagene møttes for øvrig 9.mars da Brooklyn vant 132-121 borte mot Charlotte. Irving gikk bananas og satte 50 poeng i den kampen. Jeg tror Nets nok en gang vinner med pluss/minus 10 poeng.

Jeg synes -5,5 er flere poeng under der den burde ligget. Tror i den anledning linjen var -7 tidligere i dag, men finner ingen info om sentrale spillere som plutselig er gjort indisonible for Nets. Da kjører jeg maks på dette tipset, så får det gå som det går 🙂