Damian Lillard sliter stadig med skadeavbrekk, men er på ny tilbake på banen. La oss håpe han holder seg skadefri over en lengre periode denne gangen. Etter det siste “comebacket” har han 21-40-36 poeng.

Portland er mer solid offensivt enn de har vært på mange år. Jerami Grant sin inntreden har gitt dem en ekstra dimensjon, mens Anfernee Simons har blitt “mann” og har den utviklingen man håpet. Plutselig har de 3 mann motstanderne må konsentrere seg om, og Nurkic er fortsatt et rivjern på center-posisjonen.

Tilbake til Lillard. Han må dele mange av 3-poeng forsøkene med Simons, men har da fyrt av 10,17 og 11 forsøk i sine 3 seneste matcher (satt 5, 9 og 3 av dem).

I tillegg assisterer han mer enn noen gang. Likevel er det poeng-linjen jeg har valgt meg ut, da A-linjen er ganske høy og riktig satt. Lillard har også evnen til å la seg foule og får mange “gratis”-poeng fra straffemerket. Jeg sier gratis da Lillard er blant de beste i klassen og setter rundt 90% av dem. I forrige match satte han f.eks 15 av 15 stk. I sluttspillet for et par år siden mener jeg å huske han satte 60-70 stk på rad. Ser for øvrig at han har satt 38 av sine 39 siste straffer, så greit å ha i bakhodet på et poengspill det.

Man skal også huske på at motstander Minnesota som regel er involvert i veldig poengrike matcher. Disse lagene møttes hverandre dessuten så nylig som for 2 netter siden i en kamp Portland vant 124-118 og Lillard satte 36 poeng. Og det på dårlig uttelling fra distanse (3 av 11).

Ser absolutt ingen grunn til at Lillard ikke skal score minst 28 i ny kamp mot dem.