NBA starter sin regular season natt til onsdag. En av kampene er Lakers med LeBron James i spissen som har hjemmekamp mot Stephen Curry’s Golden State Warriors

LeBron er en ring-chaser og mye av hans ettermæle kommer til å måles med hvordan dette Lakers-prosjektet går. Jeg må si det skurrer litt med alle signeringene i off-season. De har nå bøtter og spann med spillere langt ut i 30-årene. Rutine ja, men….

Lakers sin største signering var uansett Russell Westbrook. Noe som gjør at de nå har 3 superstjerner på laget (James, AD og Westbrook). Det tar imidlertid tid å spille seg til kjemi, og alle de andre signeringene skal også drilles inn i system. Her kommer resten av spillere inn;

Carmelo Anthony, Trevor Ariza, Kent Bazemore, Wayne Ellington, Dwight Howard, DeAndre Jordan, Malik Monk, Kendrick Nunn og Rajon Rondo.

Ut har de sendt blant annet Montrezl Harrell, Alex Caruso, K.Caldwell-Pope, Kyle Kuzma, Andre Drummond, Marc Gasol, Ben McLemore, Dennis Schroder, Markieff Morris og Wesley Matthews.

Dette er enormt med endringer fra en sesong til en annen. De gikk 0-6 i pre-season og var egentlig aldri i nærheten. Masse surr og svake prestasjoner. Mange ulike start-femmere og rotasjoner, men likevel. Jeg så de fleste kampene og har vondt for å se at de snur så til de grader opp ned på ting fra nå og frem til midten av neste uke.

Westbrook er dessuten en spiller som har historikk for å bruke litt tid på å tilpasse seg nye lag og medspillere.

Mens Lakers tapte samtlige 6 treningskamper, så vant Golden State alle sine 5 kamper. Stephen Curry var preseason sin store spiller. Han gjorde blant annet 41 og 36 poeng i to av dem – med mindre spilletid enn i en vanlig kamp. Historiens beste skytter er med andre ord der han skal være, og se opp for dette laget i år.

Golden State var topp 5 i forsvar i fjor, de har Stephen Curry som skremmer shiten av alle og de har også en rotasjon med bøtter og spann av andre gode skyttere. De har på det meste 54 3-poengs forsøk i en kamp. I preseason snittet de på 55 per kamp… Tenk når de i tillegg får tilbake Klay Thompson fra langtidsskade. Rapportene sier at han «shoots the light out» på trening, men han er neppe tilbake på banen før rundt juletider da de matcher ham veldig forsiktig.

Godt mulig Lakers viser en helt annen utgave når alvoret begynner. Kan minne om at både Bucks og Suns (fjorårets NBA-finalister) ikke vant en eneste kamp i preseason i fjor. MEN med alle de spillerbyttene i offseason nekter jeg å tro at dette laget er i nærheten av sitt beste allerede fra første kamp.

Golden State har også hatt noen endringer før sesongen. Bazemore gikk til nettopp Lakers, Oubre jr. gikk til Hornets og Paschall gikk til Utah. Inn har blant annet Porter jr., Bjelica, Iguodala og Galloway kommet.

Iguodala tilfører laget enormt med rutine, Porter jr. imponerte i preseason og kan bli en viktig spiller, mens Bjelica også virker å ha glidd bra inn i spillergruppen.

Golden State med 5-0 i preseason har allerede gjort mye riktig og funnet mye som fungerer. Stephen Curry er rene supermann i denne sporten og bak der har de Draymond Green som fortsatt er en enormt bra forsvarsspiller, som styrer medspillerne og som samtidig er god i oppspillsfasen og i samspillet med Curry (de går way back nå).

Må selvsagt nevne at to av lagenes preseason-kamper var mot hverandre. Golden State vant først 121-114. Curry var mestscorende med 30 poeng, mens Poole fulgte opp med 28. Både LeBron og Westbrook startet for Lakers.

Deretter vant de 111-99 borte i en kamp Curry ikke spilte. AD, LeBron og Westbrook startet for Lakers..

Slik jeg oppsummerer trenger Lakers en del kamper før de klarer å drille inn et system og spillerne finner kjemien med hverandre. Per nå ser jeg for meg en del individuelle prestasjoner der stjernene må prestere og vel så det.

Et handicap-spill (plusspoeng) på Golden State er veldig interessant i min bok. Ser ikke helt for meg at Lakers vinner med veldig mange poeng, hvis de i det hele tatt vinner.

Det er dessuten galskap å poste spill mer enn samme dag på NBA-kamper, men jeg gjør unntak denne gangen. OddsNet lider av utenlandske utviklere som jobber med utrolig mange sider samtidig. Ting tar tid, så vi må bare smøre oss med mer tålmodighet. Da koster det meg og forhåpentligvis andre lite å poste noen tips for å holde aktiviteten i gang. Jeg må i hvert fall ikke ha ON-ligaen eller andre konkurranser med pengepremier for å gidde å ta noen tastetrykk.

Jeg poster derfor en hel del tips fremover, og kommer heller tilbake på tipsene dersom det kommer spesielle endringer i forhold til skader og hvilke spillere som starter. Jeg tar utgangspunkt i situasjonen per i dag der kun skader på de siste treningene kan snu opp ned på noe.

Mitt spill fra denne åpningsfesten i LA blir;

Golden State Warriors +5,5 poeng, odds: 1.80, bookie: Unibet.

Stigis