Lite mål i viktig kamp

Mye står på spill når siste gruppespillkamper går av stabelen. En av kampene jeg tenker på er Kroatia vs Italia. Status før siste kamp er at Spania allerede er videre med sine 6 poeng, mens Italia har kloa i andreplassen med sine 3 poeng. Så følger Kroatia og Albania med 1 poeng hver.

Det gjør saken enkel for Kroatia sin del. De MÅ vinne mot Italia. Samtidig kan selv Albania lure seg videre om de slår spanjolene. Det hele kommer vel ned til motivasjon og hva de faktisk ønsker (Spania).

Italia har, ikke overraskende, en lavtscorende målforskjell etter to kamper. 2-2. De verken scorer eller slipper inn særlig med mål. Det litt skremmende var måten de tapte på for Spania (0-1). De ble rett og slett rundspilt eller pisset på for å sette det på spissen, så resultatet var trolig bedre enn hva som ble vist på banen. MEN Italia slipper sjelden inn mye mål. Selv om Spaletti er en mer offensiv trener enn brorparten av tidligere landslagssjefer med italiensk blod, så gjenstår det fortsatt å se det i særlig synlig grad ute på banen.

Jeg tror Italia kommer til å ligge kompakt og kontrollerende. Ikke ta for store sjanser. Da blir det ikke enkelt for Kroatia å komme til store sjanser, uansett taktikk og hvor mye de ønsker/MÅ.

Jeg tror rett og slett på en kamp med lite mål. Kanskje 1-0, 0-1, 0-0 eller 1-1. Noe i den duren og det er nok til at jeg da må prøve et underspill her (u/2,5).