Krejcikova har hatt en enorm utvikling det siste året. Makan til hopp på rankingen skal man lete lenge etter, og hun er blant spillerne som virkelig pusher på bak Barty i toppnivå.

Krejcikova vant French Open og grus er nok underlaget hun er aller, aller best på. Likevel står hun knallgodt til samtlige underlag. Jeg liker henne spesielt godt grunnet hennes vanvittige aggressivitet. Hun går på og gyver løs i poengene. Gir ikke motstanderne god tid i oppbyggingen, og lar de sjelden finne rytmen sin.

Ser man bort fra de aller beste, blåser hun som regel motstanderne av banen. Så er spørsmålet hvor man skal plassere Rakhimova? Den russiske ungjenta er utvilsomt et stort balltalent. Jeg legger derfor ikke så stor vekt på hennes nr.134 plassering på rankingen (Krejcikova er et bevis på hvor fort man kan gå fra utenfor topp 100 til topp 10…..). Rakhimova kom med som lucky looser etter opprinnelig å ha tapt kvalfinalen mot Kr.Pliskova. Hun har imidlertid tatt meget godt vare på gratissjansen. 2-1 mot Mladenovic og så imponerende 64 61 mot Alexandrova lar seg absolutt høre, men så skal det nevnes at sistnevnte var elendig i forkant av US.

Krejcikova blir NOE HELT ANNET. Så lenge hun blåser all motstand til side, ser jeg faktisk ingen grunn til å vike for et slikt spill ennå en gang (har blitt en personlig favoritt av spill en stund).

2-0 i sett gir kun 1,32 og forteller vel alt om stykeforskjellen man ser for seg. -6,5 games kan også være i grenseland. Nettopp derfor plukker jeg meg under 18,5 games som spill. 63 63, 64 62 eller bedre vil i så fall holde, og skulle mirakelet skje at Rakhimova står for en kjempeskrell kan spillet også gå inn.

Stigis