Krejcikova har vært en spillfavoritt i lang tid nå. Jeg ser ingen grunn til å stoppe så lenge hun virkelig er i sonen. Motstanden øker betraktelig i  nivå nå, men likevel holder jeg henne som favoritt mot Muguruza.

Spillerne møtte faktisk hverandre så sent som for et par uker siden i Cincinnatti. I det oppgjøret var Krejcikova ganske overlegen, selv om kampen gikk til 3 sett. Hun vant 61 67 62, tapte ikke et eneste servegame og tapte knapt 1.server.

Jeg tror det blir jevnere denne gangen, men Krejcikova er helt enorm på sitt beste. Hun er en av de som raskest har klatret fra utenfor topp 100 og inn i topp 10, hun vant French Open i juni og har totalt 3 WTA-titler på samvittigheten.

Muguruza er en ordentlig ringrev. 4 finaler i Grand Slam sammenheng og 2 Slam-titler. Ofte borte det meste av året, men en spiller for de store anledningene. Nettopp derfor kan hun selvsagt ikke avskrives, uansett motstand så lenge vi snakker om Slam.

For meg er imidlertid Krejcikova en av de nye store. Jeg tror Muguruza får problemer nok en gang med å henge med på tempoøkningene til Krejcikova. Muguruza bør ha lært litt fra oppgjøret i Cincinnatti, og justerer nok litt på taktikken. Jeg tror imidlertid hun må strekke våpen nok en gang.

Det er mange som kan vinne kvinneklassen nå. Krejcikova er definitivt en av dem.

Stigis