Tom Thibodeau har gjort underverker med Knicks. De overrasket de fleste i fjor og nådde sluttspillet for første gang på lenge og med god margin (forrige gang var vel i 2013 eller deromkring). Knicks fikk sterke 41-31 i den litt forkortede Covid-sesongen.

Jeg tror ikke det var noe blaff. De har en knallgod coach og et godt lag. De har bant annet fått inn Kemba Walker og Evan Fournier. Vi veit alle hva Walker kan få til dersom han går skadefri over tid og får spilletid. Fournier er en undervurdert spiller som ofte slår litt nedenfra (god skytter).

Nå er publikum tilbake igjen og Madison Square Garden kan bli et fort med enorm støtte for dette Knicks-laget. Preseason var også knallgod med 4-0 der de riktignok vant den siste (mot Washington) etter en enorm avslutning på kampen og der spillerne jublet som det skulle vært en sluttspillkamp. Det fortalte meg litt om kjemien og troen i spillergruppen.

Boston Celtics blir ikke noe topplag i år heller. Ikke minst må de kanskje klare seg uten en av sine to stjerner i Jaylen Brown. Han fikk påvist Covid-19 i preseason og det er ikke bekreftet om han rekker seriestarten (jeg kommer tilbake til dette inn mot  kampstart). Det kommer, per nå, an på vaksinasjonsstatusen;

The timetable for his return likely hinges on his vaccination status — the Celtics did say in late September that their players weren’t yet 100% vaccinated, so it’s possible Brown is a holdout.

Mens Knicks gikk 4-0 i preseason, endte Boston opp med 2-2. 1 poengs seier mot svake Orlando, og 1 poengs tap mot samme lag. I tillegg til en knapp seier mot Raptors, før et tap på 21p mot Heat avsluttet preseason for deres del. De stilte et tilnærmet toppet lag mot Miami (noe begge lag gjorde), og det sprutet ikke veldig av prestasjonene i generalprøven der.

Jeg tror Boston er avhengig av at Brown blir klar til kampen. Selv da holder jeg Knicks som favoritter grunnet at kampen går i New York. Den hjemmebanefordelen kan bli ganske betydelig denne sesongen.

Ren seier gir akseptable 1,86 i odds (Unibet), noe jeg forsøker med 4 units.

Stigis

PS: Poster altså flere spill nå, men ikke alle jeg personlig setter penger på per nå. Tipsene ligger i bunn, men noen av dem avhenger av om spillere starter som antatt. For akkurat denne kampen er det litt vesentlig om Brown starter eller ikke. Er han ute kan det godt tenkes jeg faktisk prøver Knicks med hc..