Det raser en skikkelig UNDER-bølge så langt av årets sesong. Det er både nye baller, samt nye foul-regler som ser ut til å prege totalscoren. Enkelte spillere har jo til gagns utnyttet reglementet for å draw enkle fouls. En spiller som James Harden er kanskje det beste eksempelet. Han kom seg enkelt til 15-20 straffekast per kamp tidligere. Nå sliter han med å få særlig mer enn 5-6..

De fleste statistikker offensivt er klart ned kontra tidligere. Linjene begynner nå å justeres ned til 210-215 på kamper som tidligere lå 225+. Snart møter man en brytning og balanse fra oddssetterne, men fortsatt er det noe å hente på UNDER’en som så langt snitter på over 63%.

Jeg synes linjen i denne er for høy.

Lagene møttes i Sacramento 23/10 i en kamp Utah vant 110-101 (211 poeng). Nå spiller jeg altså under 223,5p. Faren med et lag som Utah er at de har veldig mange gode skyttere. Finner flere av dem sonen scorer de lett 120+ alene.

Her skyter jeg imidlertid inn litt statistikk. Under’en er 20-7-1 i Sacramento sine 28 siste. Utah er 5-1 UNDER i sine 6 siste.

Utah sin stjernespiller Donovan Mitchell har så langt vært langt unna sitt beste nivå (i likhet med flere andre stjerner i ligaen, f.eks Lillard). Bogdanovic som normalt er en meget god 3-poeng skytter ligger langt under snittet så langt. Fortsetter problemene offensivt er det bra for spillet mitt.

Utah er dessuten et meget godt lag defensivt, anført av Rudy Gobert som 3x har blitt kårets til ligaens beste defensive spiller – senest i fjor.

For Sacramento har D’Aaron Fox signert en kjempekontrakt. Muligens prøver han å rettferdiggjøre den og vil litt for mye. For også han snitter langt under normalen så langt denne sesongen.

Med Under-trenden som råder i NBA nå og noen av faktorene nevnt ovenfor prøver jeg meg.

Stigis