John Higgins mot Ronnie O’Sullivan klinger fortsatt bra. Et møte mellom to av historiens beste snookerspillere. Dette blir deres 78 kamp mot hverandre. O’Sullivan har vunnet 38 og Higgins har vunnet 33 (3 har endt uavgjort).

I 2021 fører imidlertid Higgins 4-1. Siste møte vant han 6-1 så sent som 18.november.

O’Sullivan uttalte nylig at han sliter med motivasjonen. Han trives bedre i studio som ekspert. Jeg har sett en del på ham denne uken. Han har kranglet seg videre i 3 strake kamper nå. 4-3, 4-3 og i går 5-4 i kvartfinalen. Toppnivået er som vi kjenner det, men han slurver mye nå. Mange enkle feil man ikke er vant med fra den kanten. For å slå Higgins må han luke vekk disse, enkelt og greit.

Higgins snudde 0-3 til 5-3 mot Gilbert i går. En Gilbert som hadde slått ut verdensener Trump i kvarten, men Higgins gjorde som så mange ganger før denne sesongen. Han snudde et klart underlege til seier og man kan rett og slett aldri avskrive ham.

Higgins har 6-5 og 6-1 mot O’Sullivan nå i november. Han viser mest stabilt spill av de to nå og jeg synes han hadde fortjent favoritt-stempelet. O’Sullivan er tidenes beste og kan trylle, men i hans øyne er Higgins den beste og i hvert fall den med det høyeste toppnivået.

Er som regel bingo når disse møtes. I snooker er marginene så sinnsykt små og i slike kamper er verdien på underdogen. Her mener jeg dog Higgins burde vært favoritt og til 2,05 prøves han.

Stigis