Siakam må innfri

Jeg velget et poengspill nr.2 fra nattens kamp 3 mellom Indiana og Boston. Hjemmelaget MÅ vinne for å holde liv i finalehåpet. Boston leder altså 2-0 i kamper etter å ha vunnet de to første hjemme.

Nå må Indiana utnytte hjemmebanefordelen i kamp 3 og en spiller som må/bør innfri er Pascal Siakam. Han har virkelig bidratt i både kamp 1 og 2 med heholdsvis 24 og 28 poeng. I kamp 2 ble han dessuten spart de siste 9 minuttene grunnet at kampen var avgjort. Likevel scoret han altså 28 poeng. Uttellingen var unormalt god, MEN Siakam tok også 23 avslutninger i kamp 1. Det virker som Boston konser mest om å sette en stopper for Tyrese Haliburton og det gir Siakam mye «gratis». Siakam er dessuten en spiller som gjør litt av alt og som er vanskelig å lese for en forsvarer. Han er rett og slett ganske uforutsigbar. Han ble også den første til å score 50+ poeng i en conference final UTEN å ha tatt et eneste straffekast. En ganske utrolig statistikk..

Hvis Indiana klarer å henge med i denne kampen bør Siakam bli en sentral brikke for dem offensivt. Da bør han komfortabelt gå over 22,5 poeng igjen. For 22,5 er altså linjen hans 🙂

Siakam scoret for øvrig minst 23 poeng i 3 av 4 grunnseriekamper mot Boston denne sesongen også. Det vil si over 22,5 poeng i 5 av 6 kamper mot dem. Med forutsettingene som ligger til grunn synes jeg derfor det er verdi å prøve et spill på at det skjer nok en gang.