Golden State har fortsatt den beste statistikken i NBA. De har 16-2 første 18 kampene, og hjemme har de 10-1. De har nå vunnet 9 strake hjemmekamper og ALLE er vunnet med MINST 13 poeng.

Nå møter de Portland som totalt har 10-9, men de suger borte. Hjemme har de knallsterke 9-1, men on the road har de 1-8. Linjen er kun 6,5 poeng og fristet meg rett og slett voldsomt til spill.

Golden State ligger helt i toppen av både offensive og defensive statistikker. De vinner kamper enten Curry spiller eller ikke, men til denne kampen er de fleste intakt og nettopp der ligger gulroten. Denne sesongen må ikke Stephen Curry gjøre alt alene. Lagkameratene bidrar i begge ender av banen og det kan like gjerne være Poole/Wiggins som setter 6-8 3-poengere.

Dette er jo i utgangspunktet en duell mellom to av tidenes beste skyttere. Nevnte Curry og Portland’s Damien Lillard, men sistnevnte har ikke vært i nærheten av sitt beste nivå denne sesongen. Han har riktignok spilt seg opp gradvis, men ca 30% uttelling på distanseskuddene er rett og slett ræva fra den kanten.

Dette blir en kamp mellom to lag som elsker å skyte fra distanse, men forskjellen ligger først og fremst defensivt. Golden State er elite defensivt, mens Portland SUGER i den enden av banen. I tillegg en kamp mellom et vanvittig godt hjemmelag, mot et lag som taper nær sagt alt på bortebane.

9 strake hjemmekamper med minst 13 poengs seier for Golden State. Jeg spiller dem gladelig -6,5 poeng som linjen per nå er (kan selvsagt justere seg utover kvelden/natten).

Stigis