Hønefoss vinner

Avaldsnes berget i utgangspunktet plassen i Toppserien i fjor med John Arne Riise som trener, men så kom nyheten om degradering grunnet full kollaps i økonomien. Dette har medført tap av mange av de mest sentrale spillerne og en klubb som nå har mer enn nok med å overleve økonomisk.

Det vises også på resultatene. 6.plass der de kun er a poeng med nest siste plass etter 7 kamper (2-1-4). De klarte riktignok 1-1 borte mot andreplasserte Aalesund sist som var et knallgodt resultat, men jeg er likevel ikke overbevist om at alt nå snur for dem. Kun 7 poeng på 7 kamper og svake 0-1-2 borte. Kun 5 scorede mål på de 7 kampene og 2-7 i målforskjell på de tre bortekampene.

Hønefoss på sin side er nr.3 med sterke 4-2-1. Hjemme har de 3-1-0 og imponerende 15-4 i målforskjll. De har kun tapt for suverene Bodø/Glimt som har vunnet 7 av 7 kamper.

HBK har også stor støtte av publikum. De er blant lagene med flest tilskuere på sine hjemmekamper og de har som sagt vært imponerende hjemme så langt denne sesongen.

1.87 på hjemmeseier synes jeg virker godt betalt. Fra Hønefoss på 3.plass og ned til neste lag på tabellen er det 6 poeng. Glimt, Aalesund og Høneoss har rett og slett reist fra resten og virker å være i egen klasse i denne divisjonen.