Da er det endelig klart. NBA er tilbake. Åpningsnatten består av kun to kamper, men herregud for noen kamper. Den ene mellom de to store favorittene i øst. Nemlig regjerende mester Milwaukee Bucks mot den kanskje største favoritten av alle i Brooklyn Nets. For et match vi kan få. Bucks har trekløveret Giannis, Middlethon og Holiday, mens Nets har Harden, Durant og det som ser ut som en utrolig sterk roster. I hvert fall offesivt.

Harden og Durant er superstjernene. Den tredje er Irving, men han nekter å vaksinere seg og er utilgjengelig for spill på ubestemt tid. I stedet nevner jeg Joe Harris. Han er en joker i dette laget og kommer til å få masse spilletid og, ikke minst…

Harris er en av planetes beste skyttere. Han ledet an i 3-poeng skytingen i fjor (prosentvis uttelling) med 47,5. Han var også ligaens beste distanseskytter i 2018/19. Det hender han er iskald. Som mot nettopp Bucks i sluttspillet i fjor, men Harris går på og skyter igjen og igjen uansett.

Etter at Harden ankom snitter Harris på 14 poeng per kamp. Han snitter samtidig på 3,1 3-poengere per kamp. Denne linjen virker rett og slett et par poeng for lav. Jada, det er åpningskamp og alt er litt bingo, men minst 12 poeng på Harris ligner en god player prop fra åpningsnatten.

Ok, et lite pluss til i forhold til relevansen for spillet. Harris kommer til å få nok sjanser til å avslutte og flere av dem kommer til å være «åpne» skudd. Vi veit samtidig at Bucks tillater flere 3-ere enn mange andre lag, og vi veit at Harris liker å skyte..

Mine vurderinger anslår 13-15 poeng på Harris. Over 11,5 gir derfor litt verdi, men ta selvsagt hensyn til at dette er kamp 1 i sesongen.