Carreno Busta langt unna nivået

Pablo Carreno Busta var en MEGET god spiller som ofte var en outsider i Grand Slam turneringene (dog ikke på gress). Jeg skriver «var» fordi han har slitt enormt med skader de siste sesongene. Bortsett fra noen kamper på høsten i fjor har han ikke spilt siden 2022 før han nylig gjorde comeback. Det har endt med 1 seier og 4 tap så langt og han virker kun som en skygge av sitt tidligere jeg. Han fikk en gresskamp i beina før Wimbledon som han tapte 1-2 for Carballes Baena.

Jeg tror han trenger mer tid på å finne igjen til litt av sitt tidligere nivå, men mange spillere klarer aldri å komme tilbake etter slike skadefravær. Særlig ikke for spillere som er godt ut i 30-årene.

Busta møter dessuten en meget god gresspiller i Griekspoor. Nederlenderen har en eminent serve som gir ham mye gratis på underlaget og han stortrives på raske underlag. Han vant vel også gressturneringen i ‘s-Hertogenbosch i fjor og skal være KLAR favoritt i denne kampen. Nå mangler han en del i returspillet sitt og kan godt være at minst 1 sett går til tiebreak. Det indikerer selvsagt et snev av bingo opp mot et 3-0 spill, men jeg tror ikke Busta er 100% klar for gresstennis nå. Han er tatt ut på det spanske OL-laget (til store protester fra et par andre spanske spillere) gjennom protected ranking, så vil tro fokuset er rettet mot grustennis og best mulig oppladning mot Paris. Av det jeg har sett av ham i comeback-kampene er han langt unna nivået per nå, og det er tydelig at skaden har satt ham langt tilbake.

3-0 på herresiden er ikke bare-bare, men jeg synes det lukter litt i den retning i denne kampen.