Golden State har per nå den beste statistikken av alle i NBA. De har 9-1 og altså kun tapt 1 av 10 kamper så langt. De vant i tillegg 5/5 i preseason. Tapet kom knepent etter overtime mot Memphis for øvrig.

Man snakker nå om Golden State som en av de store utfordrerne til tittelen. Stephen Curry styrer disiplene som aldri før og han er nå omringet av lethal shooters på alle kanter. Og hold dere fast, Klay Thompson nærmer seg comeback fra sitt skademareritt. Man snakker om jul/nyttår. Når han gammelt nivå har laget historiens to beste skyttere side om side (Curry/Thompson). I tillegg er James Wiseman bare uker unna sin retur, så herre min hatt så spennende det skal bli med dette laget.

De er nå inne i en 8 kampers homestand. De 5 første av de 8 hjemmekampene er unnagjort med følgende res;

9/11: Golden State – Atlanta: 127 -113

8/11: Golden State – Houston: 120-107

6/11: Golden State – New Orleans: 126-85

4/11: Golden State – Charlotte: 114-92

31/10: Golden State – OKC: 103-82

2,3 slaktofre blant de motstanderne, men det er likevel maktdemonstrasjoner hele veien. Atlanta var en skikkelig test i forrige kamp og ledet til halvveis ut i tredje periode. Da kom Golden State ajour og sa raskt takk for seg mot et meget solid Atlanta lag med Trae Young i spissen. Stephen Curry hamret inn 9 stk 3-poengere fra alle hold og endte på 50 poeng!

Det som likevel MÅ nevnes som hovedgrunn til den gode starten er ikke Curry, men spillerne rundt. Curry vant scoringstittelen i forrige sesong, men ble ofte alene og måtte gjøre supermann-matcher i endingen. Nå har spillere som Poole, Lee, Wiggins og Porter jr virkelig stått frem. Motstanderen konser om Curry, men når laget også har disse andre som når som helst kan senke distanseskuddene…. I tillegg har Payton jr virkelig fått sitt gjennombrudd og for en defensiv spiller de er i ferd med å få. Veteranen Iguodala har også kommet inn i rotasjonen og Bjelica det samme.

Laget har superstjernen Curry, de har bredden, de har forsvarsspillet anført av Draymond Green, de skyter 3-poengere i et volum NBA aldri tidligere har sett og de har en håndfull spillere som senker de på løpende bånd.

Dette ble voldsomt mye skryt og kan være en liten trapgame etter en slik rekke, men det er ingen ting som tyder på det. Motstander til natten er Minnesota Timberwolves som er inne i en skrekkelig rekke av tap med 5 strake i tallet.

3 av de 5 tapene i tillegg med kalassifre (18 for svake Magic og henholdsvis 11 og 20 mot Clilppers).

De gjorde imidlertid en finfin figur sist mot Memphis der de tapte knepent etter overtime.

Minnesota har en mer enn habil startfemmer med blant andre Karl Anthony Towns, DeAngelo Russell, Patrick Beverly (kom fra Clippers) og fjorårsrookien Anthony Edwards for å nevne noen, MEN jeg synes det skorter veldig på bredden i stallen. De gikk hardt inn for å trade til seg Ben Simmons i offseason, men fikk ikke napp. Det gikk litt utover andre mulige trades.

Poenget er at startfemmeren er kapabel til å henge med de aller fleste. Tilfeldighetene råder imidlertid i forhold til second unit’en og benkeproduksjonen. Den er variabel og mot et lag som Golden State klarer jeg ikke helt å se at de holder følge i 4x 12.

Rekker ala de Golden State nå er inne i stopper selvsagt før eller siden. På papiret ser jeg dog ikke at det skjer i en hjemmekamp mot Minnesota.

Jeg spår ny seier med tosifrede sifre, men jeg nøyer meg med -7 poeng på dette tipset.

Stigis