• Sport:Basketball
  • Land:USA
  • Liga:NBA
  • Kamp / utøvere:Golden State Warriors – Portland Trail Blazers
  • Tips/ utfall:B/ -5
  • Spillestopp:04.01.2021 02:30
  • Odds:1.96
  • Innsats:5
  • Selskap:PinnacleSports

Vi ser en del rare resultater rundt om i verdens støreste fotball-ligaer. Hvem hadde trodd at Aston Villa skulle banke Liverpool 7-2? Hvem hadde trodd at Barca skulle gå på trynet såpass mye i spansk toppserie? PSG får konkurranse i Frankrike osv osv.

Også i NBA er det mye klin kokos resultater for tiden. Fraværet av publikum og litt mer treningskamp-modus gjenspeiler seg også i denne idretten.

Spesielt har det vist seg lurt å styre unna lag i back-to-back situasjoner (mer enn normalt). Lag som normalt har hjemmebanen sin som et fort kan nå være bedre eller minst like bra på bortebane. Det er selvsagt tidlig, men det er mye å ta hensyn til fra en better sin side.

Portland til natta blir uansett et lag å spille på. De knuste Golden State 123-98 for bare to netter siden. Mye kan snus på hodet fra kamp til kamp, men faktum er at Golden State har Stephen Curry og……og…..og… ehh, fyllstoff……

Det var å sette det på spissen, men fraværet av Klay Thompson er VANVITTIG. Alle som følger NBA kjenner til avslutter-egenskapene til Klay, men man må også huske på at han er en fantastisk defensiv spiller. Stepen Curry spiller godt. Han er jo tilbake etter 1 års fravær selv, men han er ikke helt der han skal være enda og han kan uansett ikke dra hele lasset alene. 

Wiggins og Oubre er langt unna nivået de begge veit er der. Det tar tid for en lagsammensetning å klikke og det Warriors-laget er per nå langt unna. Draymond Green er ikke lenger den stjerna han var (har han egentlig vært sååååå god?). Han var mildt sagt elendig i fjor og han har nettopp kommet tilbake i spill igjen denne sesongen.

Golden State må regne med nok en sesong i ingenmannsland. Når de sluttspillet skal jeg bytte idrett. Sikrer de seg et høyt draft-pick til kan det skje noe på sikt. James Wiseman kom inn til denne sesongen og er selvsagt en svært spennende spiller. Jeg synes bare ikke Warriors som lag fremstår særlig giftige så langt.

Portland har en av ligaens beste back-court duo i Lillard/McCollum. De har også fått inn Robert Covington, en meget god wing-defender og rebounder. De har Nurkic som må nevnes. Carmelo Anthony produserer jevnt og trutt fra benken og holder fortsatt et bra nivå offensivt. De har også bakcup i Enes Kanter og Rodney Hood for å nevne noen.

Duoen Lillard/McCollum sto for 62 poeng i denne matchupen for et par netter siden. Anthony hadde 18 fra benken, mens Stephen Curry som vanlig var toneangivende for Warriors med sine 26 poeng og 8 returer. 

Portland har flere kort å spille på. Back-court duoen er nevnt, benken er dypere, de er bedre defensivt og skal fint skure over dette Warrors laget for andre oppgjør på rad. Ja, marginene er små, NBA er koko nå, men gutta boys fra Portland skal ha en svært dårlig dag på jobben for å tape OG Curry må trolig opp i 40+ poeng skal Warriors være konkurransedyktige.

Portland kjemper om sluttspill. Da skal kamper som dette vinnes de fleste dager i uka. Golden State når høyst trolig ikke noe sluttspill og må i første omgang finne ut noen spillemønstre som fungerer. Oubre og Wiggins må få brukt sin kapasitet bedre. Kerr finner sikkert ut av det, men per nå – FOR TIDLIG!

Mer gidder jeg ikke å skrive. Innspill er lov. Kritikk er lov. Andre spill mottas med glede, men for meg er Portland et lag å stole på til natta.