• Sport:Fotball
  • Land:Italia
  • Liga:Serie A
  • Kamp / utøvere:Genoa – Verona
  • Tips/ utfall:Båda lag gör inte mål
  • Spillestopp:20.02.2021 18:00
  • Odds:2.05
  • Innsats:1
  • Selskap:888sport

När Genoa tar emot Verona i den italienska Serie A så förutspår spelbolagen att detta blir en öppen match, där utfallet kan bli vad som helst. Själv ser jag på kampen som ett stängt möte mellan två lag som är riktigt skickliga på att försvara sig.

Genoa är en av de mest formstarka lagen i Italien. Anledningen till detta stavas Davide Ballardini. Efter en bedrövlig start på säsongen, där Genoa kammade hem 7 poäng på 13 matcher sparkades tränaren Rolando Maran. Genoa tog in i stället, för fjärde gången, Davide Ballardini. Det var inte så konstigt då han vid tre tidigare tillfällen har räddat laget. Davide Ballardini har nu coachat Genoa i 8 matcher där han har tagit dem från plats 19 upp till plats 12 i tabellen. På 8 matcher har Genoa tagit 17 av 24 poäng med segrar över Napoli, Crotone, Cagliari, Bologna och Spezia samt kryssmatcher mot Atalanta and Lazio. W-O-W! Hatten av till Davide Ballardini.

Hur har Davide Ballardini gjort detta då?

Jo, genom att balansera försvaret. Han har byggt laget bakifrån. Detta har lett till att Genoa har bara ett insläppt mål på de 5 senaste ligamatcher, som kom mot Napoli. Mot Atalanta, Cagliari, Crotone och senast Torino har Genoa lyckats hålla nollan.

Veronas försvarsspel är inte så mycket sämre. Väldigt länge inne på säsongen var Verona det laget som hade släppt in minst antal mål. Efter 22 omgångar så är det bara Juventus och Napoli som har släppt in färre mål än Verona. Formmässigt har Verona mått bättre. Men efter två nederlag i rad, mot Roma och Udinese, tog Verona en seger senast mot Parma.

Det största problemet hos Verona denna säsong har varit målskyttet då de med sina 28 mål är det laget som har nätat minst av alla på den övre halvan av tabellen. Men Genoa är ännu sämre med sina 24 gjorda mål. Då båda lagen har två av de tätaste försvar i ligan för tillfället finns det en stor risk, eller chans, beroende på hur man ser det, att minst ett av lagen, Genoa och/eller Verona lyckats hålla nollan. Jag spelar på att något av lagen, eller båda två, misslyckas med att göra mål i matchen.

Alltså, båda lag gör inte mål i matchen.

Genoas möjliga startuppställning:
Perin; Goldaniga, Radovanovic, Masiello; Zappacosta, Zajc, Badelj, Strootman, Czyborra; Shomurodov, Destro.

Veronas möjliga startuppställning:
Silvestri; Cetin, Gunter, Lovato; Faraoni, Tameze, Ilic, Lazovic; Barak, Zaccagni; Lasagna.